Жарознижувальне: 9 холодних супів за рецептами кухонь світу

zharoponizhayuschee 9 holodnyh supov po receptam kuhon mira 1 - Жарознижувальне: 9 холодних супів за рецептами кухонь світу

Літо агресивно заявило про свої права. Перша реакція організму на спеку, як правило, полягає у відмові від важкої їжі і перехід на щось більш легке, овочеве і чим холодніше, тим краще.

Ми давно вже навчилися вирішувати цю проблему сезонними окрошкою і борщем, а в кухнях світу є безліч інших рятівних рецептів холодних супів. Саме час розширювати гастрогоризонты і шукати нові способи втамувати голод і охолодити тіло і розум.

Головне правило для будь-якого холодного супу — мінімум жирів, так як в охолодженому вигляді масло виглядає неапетитно. Але це і на руку. Менше жирів, значить, менше калорій і менше сантиметрів на талії. До речі, холодні супи — відмінний варіант розвантажувального дня, вибирайте будь-який рецепт або навіть кілька рецептів, та сідайте на холодну супову дієту.

Почнемо з гаспачо. За однією з версій, слово «гаспачо» походить від мосарабского «caspa», що означає «залишки». Малося на увазі, що в цей суп йде все, що залишилося і те, що є під рукою. Хоча сьогодні супи-гаспачо ми швидше пов’язуємо з країнами Середземномор’я (Італія, Іспанія). Варіацій на тему гаспачо в цих країнах — безліч, крім відомого всім червоного, томатного супу, є зелений, жовтий і навіть білий.

Зелений гаспачо/Середземномор’ї

thingsimadetoday

Інгредієнти

  • 900 г цукіні
  • чверть чашки кедрових горішків
  • свіжу зелень: кінзу, петрушку, м’яту
  • 2 стіл. ложки оливкової олії
  • 2 стіл. ложки лимонного соку
  • 300 г води
  • 1 стіл. ложку лимонної цедри
  • 20 г вершкового масла

Приготування

  1. Поріжте цукіні на кубики. Розтопіть на сковороді вершкове масло і тушкуйте на ньому цукіні на невеликому вогні, поки овочі не стануть м’якими. Трохи цукіні залиште сирими (для прикраси).
  2. На іншій сковорідці обсмажте кедрові горішки.
  3. Подрібніть блендером остиглі цукіні, кінзу, петрушку, м’яту, додайте оливкову олію, лимонний сік, кип’ячену воду (додавайте, поки не досягнете консистенції густого супу-пюре), посоліть, поперчіть. Надішліть суп охолоджуватися в холодильник.
  4. Розлийте зелений гаспачо по тарілках, в кінці додайте сирі цукіні, кедрові горішки і лимонну цедру.

Таратар/Болгарія

Інгредієнти:

  • 500 г несолодкого йогурту (в нашому випадку можна замінити кефіром)
  • 2-3 огірка
  • кілька часточок часнику
  • жменька очищених волоських горіхів (грам 100)
  • 1-2 стіл. ложки оливкової олії
  • пучок кропу
  • сіль, перець, спеції

Приготування

  1. Нарізати соломкою або тонкими скибочками огірки, посолити і дати їм час випустити сік.
  2. Йогурт збити віночком або блендером протягом декількох хвилин.
  3. Половину волоських горіхів потовкти в ступі разом з часником. Додати цю суміш в йогурт і перемішати.
  4. Додати в йогуртову суміш оливкової масло, знову збити. Як варіант, можна збризнути маслом вже готовий суп або взагалі відмовитися від олії.
  5. Додати огірки (разом з соком), нарізану зелень, все перемішати. Суп готовий. Прикрасьте його рештою горіхів.

Жовтий гаспачо/Іспанія

 oneteaspoonlife.blogspot.in

Інгредієнти

  • 3-4 скибочки хліба
  • 2-3 помідори (червоні і жовті)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3-4 стіл. ложки оливкової олії
  • 1/2 чайн. ложки гострого перцю чилі (за бажанням)
  • сіль, перець
  • холодна вода
  • нарізані часник, помідор, зелень для прикраси (за бажанням)

Приготування

  1. Опустіть скибочки хліба в холодну воду.
  2. Подрібніть і змішайте в блендері хліб, помідори, часник.
  3. Додайте сіль, чилі, оливкова олія. Ретельно перемішайте в блендері.
  4. Додайте холодної води до бажаної густоти. І відправте суп охолоджуватися в холодильник. Перед подачею прикрасьте нарізаними овочами і зеленню.

Сальморехо/Іспанія

oliveoilandlemons.com

Інгредієнти

  • 1 кг стиглих помідорів
  • кілька скибочок білого хліба
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 яйця
  • 150 г хамона
  • 2 стіл. ложки оливкової олії
  • 1 стіл. ложки білого винного оцту
  • 1 стіл. ложка бальзамічного оцту
  • сіль, перець
  • холодна вода

Приготування

  1. Хліб замочіть у воді. Помідори поріжте на великі частини. Відправите і те, і інше, а також часник і цибулю в блендер на кілька хвилин. Для досягнення однорідної маси можна пропустити все потім через сито.
  2. Змішайте оливкова олія, оцет, сіль, перець. Додайте до томатної маси і ще раз перемішайте. Готову суміш відправте в холодильник охолоджуватися.
  3. Хамон порвіть на смужки, яйця відваріть і поріжте.
  4. Збираємо суп. Додайте в тарілку трохи хамона, вареного яйця, залийте помідорно-оцтової сумішшю. Якщо маса надто густа, розбавити холодною водою. Можна додати кубики льоду в тарілку. А зверху ще трохи збризнути олією з оцтом.

Суп-пюре з авокадо/США

tastyplan.com

Інгредієнти

  • 1 авокадо
  • 1 огірок
  • 100 г несолодкого йогурту
  • 200 г холодної води
  • сік половинки лайма
  • 1 зубчик часнику
  • 1 стіл. ложка оливкової олії
  • жменька нарізаної кінзи
  • щіпка солі
  • жменя кедрових горішків для прикраси

Приготування

  1. Подрібнити всі інгредієнти (крім горішків) в блендері до однорідної консистенції.
  2. Розлити по тарілках, додавши в кожну кедрові горішки, трохи зелені для прикраси і скропити олією.

Довга/Азербайджан

Інгредієнти

  • 1 л кефіру
  • 2-3 стіл. ложки сметани
  • 1 яйце
  • 3 стіл. ложки рису
  • свіжа зелень, чим більше, тим краще (м’ята, кріп, базилік, кінза)
  • сіль, перець

Приготування

  1. У каструлі змішайте кефір, сметану. Додайте сире яйце і перемішайте.
  2. Поставте каструлю на маленький вогонь і варіть, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою (інакше кефір згорнеться). Трохи зігріється кефірна маса додайте рис.
  3. Варіть суп, поки рис не буде готовий. В кінці додайте нарізану зелень.
  4. Суп готовий, його можна їсти як холодним, так і гарячим. Солити страву потрібно безпосередньо в тарілці (за смаком). У деяких регіонах Кавказу в нього додають відварений горох або нут.

Йогуртовий суп з м’ятою і горішками/Греція

eatlivetravelwrite.com

Інгредієнти

  • 200 г нежирного несолодкого йогурту
  • пучок м’яти
  • 1 невелика цибулина
  • 100 г горішків
  • 400 г овочевого бульйону
  • 350 г замороженого або свіжого горошку
  • сіль, перець
  • 2 стіл. ложки оливкової олії

Приготування

  1. Обсмажте на оливковій олії дрібно нарізаний цибулю. Як тільки він стане прозорим, додайте нарізану свіжу м’яту.
  2. Ще через кілька хвилин, киньте на вогонь горох, дайте потушиться 2-3 хвилини.
  3. Долийте овочевий бульйон і варіть протягом 10 хвилин. Посоліть, поперчіть.
  4. Пюрируйте суп у блендері, потім дайте йому охолонути.
  5. Додайте йогурт, все ретельно перемішайте і відправте в холодильник.
  6. При подачі прикрасити горішками і свіжою м’ятою.

Гарбузовий суп з куркою/Азія

abrowntable.com

Інгредієнти

  • 500 р гарбуза, очищеної і порізаної на кубики (можна використовувати мікс з гарбуза і кабачка)
  • 1 зубчик часнику
  • 300 р яблук
  • 400 г овочевого або курячого бульйону
  • 400 г жирного несолодкого йогурту
  • 400 г води
  • 2 стіл. ложки оливкової олії
  • 1 стіл. ложка соєвого соусу
  • спеції
  • 4 курячі грудки
  • компоненти для панірування: 2 яйця, сіль, перець, сухарі паніровані

Приготування

  • На великому вогні розігрійте оливкову олію, додайте роздавлений зубчик часнику і обсмажуйте 40 секунд. Після часник потрібно викинути, а у масло додати гарбуз і яблука, обсмажуйте 10 хвилин.
  • Долийте бульйон і варіть ще 10 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою.
  • Окремо змішайте йогурт, соєвий соус, спеції, воду. Якщо любите гостре, киньте перець чилі.
  • Приготуйте суміш для панірування. Обсмажте курячі грудки на сковороді окремо.
  • Коли гарбуз звариться, перемішайте все в блендері до однорідного стану. Остудіть суп, додайте йогуртову масу і знову перемішайте.
  • Розлийте суп по тарілках, додайте в кожну порізану на шматки курячу грудку. Прикрасьте зеленню.

Гаспачо-шоти з джином/Німеччина

foodlovin.de

Інгредієнти

  • 8 помідорів
  • 1 солодкий перець
  • чверть стручка гострого перцю чилі
  • 1 зубчик часнику
  • 1 огірок
  • 55 г рислінгу
  • 175 г джину
  • кінза
  • сіль, перець

Приготування

  1. Помідори Обдайте окропом і зніміть з них шкірку. Перець очистіть від насіння, огірок від шкірки. Потім овочі та часник подрібніть в блендері до стану пюре.
  2. Додайте рислінг, джин, сіль, перець, знову все перемішайте.
  3. Розлийте по шотів, прикрасьте зеленню.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Вибір наосліп: Дітям — квіти, а редакторам — морозиво

Попереду літо і абсолютно очевидно, що самий популярний літній десерт — морозиво. І можна довго говорити про те, як правильно вибирати, на що звертати увагу, але головним все одно залишиться […]
vybor vslepuyu detyam cvety a redaktoram morozhenoe 1 - Жарознижувальне: 9 холодних супів за рецептами кухонь світу