Тиждень масниці в самому розпалі. А відзначають це свято британці? Певно, що ні. Але у Джеймі Олівера знайдеться безліч корисних, смачних, швидких і ситних рецептів млинців і оладок.
Гречані млинці
з карамелізованими грушами і яблуками
Час приготування: 20 хвилин
Інгредієнти:
Для млинців:
- 3 яйця
- 100 г вершкового масла
- 275 мл сидру
- 250 г гречаної муки
Для карамелізованих фруктів
- 150 мл сидру
- 1 яблуко, очищене, нарізане великими шматками
- 4 груші, очищені, нарізані великими шматками
- трохи кальвадосу
- 90 р цукру
- 1 стручок ванілі
- 1 лимон, цедра
- 1 апельсин, цедра
Для приготування фруктів, помістіть всі інгредієнти у велику каструлю на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і кип’ятіть на повільному вогні. У той же час для млинців збийте яйця в мисці, потім додайте масло, сидр, 250 мл води і дрібку солі. Повільно просійте борошно, доки не вийде рідке тісто. Охолодіть протягом 30 хвилин. Розтопити шматочок олії на сковорідці і обсмажте млинець на середньому вогні. Готуйте до золотистої скоринки з обох сторін, а потім поставте в теплу духовку, щоб не охолонули до подачі на стіл. Подавати з карамелізованими фруктами і вершками.
Прості млинці
Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 125 г борошна
- 250 мл молока
- вершкове масло
Збийте яйця, борошно, молоко і 1 щіпку морської солі до отримання однорідної маси. Відставте в сторону на 15 хвилин. Розігрійте сковороду, розтопити на ній шматочок масла (можна використовувати як вершкове, так і оливкова чи будь-яке інше масло для смаження). Виливайте на сковороду трохи тіста і обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін. Джеймі Олівер радить змішувати звичайне борошно з борошном грубого помелу, що надає млинців особливий смак і текстуру.
Веганські оладки з чорницею
Час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 столова ложка лляного насіння
- 1 столова ложка кокосового масла
- 250 мл несолодкого органічного соєвого або мигдального молока
- 1 чайна ложка яблучного оцту
- 125 г борошна грубого помелу
- 1 чайна ложка цукру
- 1 чайна ложка порошку для випічки (розпушувача)
- ¼ Чайної ложки соди
- 1 щіпка морської солі
- 50 г чорниці
- рослинна олія
- органічний соєвий йогурт
Збийте разом лляне насіння і 2,5 столових ложки холодної води, а потім відставте в сторону, щоб загусла суміш. У той же час, розтопіть кокосове масло в невеликій каструлі на середньому вогні і залиште остигати. Змішайте сою або мигдальне молоко і яблучний оцет. Додайте розтоплене кокосове масло, а потім збийте з лляної сумішшю. Змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль, а потім зробіть колодязь у середині. Поступово вливайте суміш, безперервно помішуючи. Не переживайте, якщо залишаться грудочки. Розігрійте сковороду, змастіть рослинною або оливковою олією і вливайте по трохи тіста. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Подавати з чорницею і йогуртом.
Протеїнові оладки
Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти:
Для оладок:
- 100 г вівса
- 2 великих яйця
- 100 г кисломолочного сиру
- 1 банан
- 1 щіпка розпушувача
- мигдальне молоко
- арахісове масло
Для начинки:
- 4 столові ложки мигдалевого масла
- 2 чайні ложки меду
- 4 столові ложки знежиреного йогурту
- 4 свіжого інжиру
- 1 груша
- 1 яблуко
- 1 жменю насіння граната
Змішайте всі інгредієнти для млинців (крім масла) в блендері до отримання однорідної маси, додаючи додатково мигдальне молоко, якщо суміш виходить занадто щільною. Смажте млинці по аналогії з попередніми рецептами. Підготуйте всі інгредієнти для начинки в невеликих чашах. На великій тертці натріть грушу і яблуко, а потім змішайте з гранатом.
Гарбузові оладки
Час приготування: 15 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г обсмаженого гарбуза
- 1 свіжий червоний перець чилі
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 30 р сиру пармезан
- 1 яйце
- 280 мл знежиреного молока
- 150 г борошна
- 1 цілий мускатний горіх
- оливкова олія
Зніміть шкірку з гарбуза, видаліть насіння і дрібно наріжте. Наріжте також перець чилі, листя розмарину і пармезан. У великій мисці, розімніть гарбуз виделкою, а потім додайте яйце, молоко і борошно. Туди ж іде перець чилі, розмарин, пармезан і мускатний горіх. Розтопіть трохи олії в сковороді і смажте млинці по аналогії з попередніми.
Джерело: jamieoliver.com
Читайте також: Готуємо на швидкість: 5 здорових страв від Джеймі Олівера