Перші дні життя дитини: 10 корисних лайфхаков

pervye dni zhizni rebenka 10 poleznyh layfhakov 1 - Перші дні життя дитини: 10 корисних лайфхаков
Ірина Мануковська.
Автор
Ірина Мануковська.

Художниця, засновник Manukovskaya Sky ART

За запитом «Список речей в пологовий будинок» Yandex видає 11 мільйонів результатів. 11 мільйонів побутових відповідей про кількість підгузників, післяпологових прокладках, фітболі і сповиванні. Народження дитини, особливо первістка, ділять шлях жінки кардинально на «до» і «після». І про те, як зробити перші дні і місяці в новому статусі максимально легким для нас, жінок, мало хто думає. На ділі, правильний настрій допоможе відновитися, менше піддатися післяпологової депресії і швидше знайти спільну мову з дитиною.

Порада №1

Налаштовуйтеся на хороше в загальному, а не на конкретний сценарій. В моєму випадку були показання до стрімких пологах, на ділі ж весь процес зайняв 29 годин. Нерідко самі легкі вагітності закінчуються кесаревим, а довгоочікуваний синочок виявляється двійнею. Батьківство – слизька доріжка, ніяких гарантій, багато зобов’язань і приємних відкриттів.

Порада №2

Пройти спеціальну підготовку до пологів у перинатального психолога. «Це правда дуже круто, коли ти починаєш розуміти, що пологи – це довгоочікувана зустріч з найважливішою людиною. Ну, і ще отримуєш повне розуміння всього процесу та інструкцію до дії в різних сценаріях», – вважає моя приятелька Ілона. Вона – керівник найбільшого комунікаційного агентства в Україні, адже для неї планування – не порожній звук. Позбутися від страху набагато простіше, коли ти дивишся йому в очі і приймаєш його.

Порада №3

Організувати собі повноцінну допомогу вдома на перші дні/тижні/місяці життя малюка, і, звичайно, в пологовому будинку. Як пройдуть пологи передбачити заздалегідь дуже складно. У перші дні після вам може бути ніколи або навіть не буде сил приготувати собі поїсти, не кажучи вже про те, що б купити бракуючі речі чи вирішити побутової питання. Няня чи бабуся вирішувати вам. Вагітність – взагалі відмінний час налагодити стосунки зі своїми близькими та родичами чоловіка.

Порада №4

Мати телефон консультанта з грудного вигодовування (ГВ), вивчіть ази ще до пологів і запросіть його на другий, третій день в пологовий будинок. На думку фахівців з ГВ, більшість проблем з лактацією від незнання і неправильного виконання технічної сторони процесу і гени тут не причому. На жаль, наші лікарі володіють вкрай застарілою інформацією, а втомлену від шоку маму дуже легко залякати. Мене педіатри тероризували втратою ваги дитини (хоча це і нормально), лякали жовтяницею та іншими страшилками, чоловікові довелося писати заяву головного лікаря про те, що ми забираємо малюка з недоброму ваги під свою відповідальність.

Порада №5

Заздалегідь купити красиву білизну для годування, одяг для дому. Тіло після пологів виглядає як тіло після пологів – трохи втомленим і які розпливлися, а завдяки гормональних перепадів такі зміни можуть сильно вразити. Радіти своєму відображенню в дзеркалі допоможуть естетичні одяг і білизну.

Рада №6

Закачати в телефон багато книжок/подкастів/розвиваючих програм. Налагодження лактації, так і самі годування — часто процес затяжний. Більшість матусь починає дивитися телевізор і сериальчики, щоб не нудьгувати. Якщо вірити езотерикам, малюк з молоком матері вбирає і інформацію про навколишній світ. Насичуйте її своєї дитини стоять книгами й знаннями, адже після трьох вже пізно.

Порада №7

Встановити програму для документування життя младеца, типу Baby book, Baby care. Навіщо тримати в голові, коли малюк поїв або поспав, якщо можна користуватися зручним додатком. У вас буде повна статистика на руках з першого дня життя малюка, так ви зможете відстежити його біоритми, потреби у сні та їжі.

Порада №8

Ознайомитися з тим, що буде чекати тебе після пологів. Запитати у подруг, сходити на лекції до найпопулярнішого акушера-гінеколога Києва Наталії Лелюх. Головне — вибрати оптимістично налаштованого оповідача, щоб не переймати страхи інших. Так ви зможете знайти відповіді на найбільш хвилюючі «каки». Як організувати час з дитиною максимально комфортно для мами, які є гаджети-помічники і місця прогулянки, як відновити своє тіло і душу, як розпочати особисте життя з чоловіком.

Порада №9

Запланувати поїздки у відпустку, а краще відразу проплатити. До народження бравади значно більше, ніж через півроку після. Умовити втомлену від недосипу жінку на переліт і пригоди буде значно складніше, ніж жваву дівчину в положенні.

Порада №10

Пам’ятати, що все найважче і неприємна закінчується. Вагони метро порожніють на кінцевих станціях, свекруха їде назад, переклеїти шпалери можна, на підлогу все одно ніхто не дивиться, а речі – всього лише речі. Сфокусуйтеся на тому, що ви хочете в житті зберегти свої захоплення, стосунки з чоловіком, любов своїх дітей, решта почекає.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Що Аріанна Хаффінгтон хотіла б знати у свої 20 років

Засновниця The Huffington Post, автор 14 книг, Аріанна Хаффінгтон розповіла читачам marieclaire.com, якою мудрістю вона поділилася з собою двадцятирічної. 1. Будь до себе добрішим. Часом наші найлютіші вороги не говорять […]
chto arianna haffington hotela by znat v svoi 20 let 1 - Перші дні життя дитини: 10 корисних лайфхаков