Рецепт торта з заварним кремом шоколадним і горішками

recept torta z zavarnim kremom shokoladnim gor shkami 1 - Рецепт торта з заварним кремом шоколадним і горішками

У цій статті я хочу розповісти Вам про один шоколадний торт. Торт – є невід’ємним атрибутом практично будь-якого свята, особливо дня народження. Але часом хочеться себе побалувати і в будні дні, заважає лише трудомісткість процесу. Мій простий рецепт, якого економить час, не залишить байдужих. Так само, він ніжний і смачний. Бісквітний тортик з заварним кремом, шоколадом і горішками, сподобається будь-ласуни.

Секрет полягає в тому, що бісквіт виходить дуже пористим і повітряним, таким чином, десерт виходить дуже просоченим і ніжним.

Для приготування нам знадобиться

Інгредієнти для бисквита

  • яйце куряче – 4 шт;
  • цукор – 200 гр;
  • борошно – 200 гр;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • сода – 1 гр.

Для крему:

  • яйце куряче – 1 шт;
  • цукор – 120 гр;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно – 3 ст. ложки;
  • кава розчинна – 2 чайні ложки;
  • какао порошок – 2 столових ложки;
  • масло вершкове – 200 гр;
  • плитка гіркого шоколаду;
  • волоські горіхи – 100 гр.

Спосіб приготування:

  1. Починаємо піч бісквітний тортик, замішуємо тісто. Збиваємо яйця до піни і цукор;
  2. Додаємо туди борошно, соду, розтоплене заздалегідь вершкове масло. Все добре збиваємо блендером;
  3. Повинна вийти однорідна маса;
  4. Готуємо посуд, в якій будемо випікати, змащуємо її трохи рослинним маслом;
  5. Виливаємо в неї тісто. Якщо Ви готуєте в духовці, то необхідно поставити на 20-30 хвилин при 180 градусів, готовність можна перевірити за допомогою зубочистки. Я випікала в скороварці на режимі «випічка»;
  6. Викладаємо бісквіт і даємо охолонути;
  7. Тим часом готуємо шоколадний крем для торта. Необхідно збити яйце до піни;
  8. До яйця додаємо какао, кава та борошно;
  9. Всі добре розмішуємо;
  10. У масу додаємо 1/2 частина холодного молока. Всі добре розмішуємо, у маси повинна вийти консистенція млинцевого тесту. Це буде перша частина крему;
  11. Решту молока необхідно довести до кипіння і додати цукор;
  12. Потім у молоко при постійному помішуванні, додаємо першу частину крему. Варимо на повільному вогні, помішуючи, до загустіння. Крем не повинен бути дуже густим, щоб зміг добре просочити бісквіт;
  13. Викладаємо крем в миску і даємо охолонути. Тим часом збиваємо розм’якшене вершкове масло;
  14. На тертці трьом плитку шоколаду;
  15. Подрібнюють волоські горіхи;
  16. У збите масло невеликими порціями вводимо остиглий крем, збиваючи;
  17. Потім додаємо 1/2 частина тертого шоколаду і добре перемішуємо. Другу частину шоколаду залишаємо для прикраси;
  18. Заварний шоколадний крем готовий;
  19. Наш бісквіт акуратно розрізаємо на дві частини, можна навіть на три;
  20. Один шар бісквіта укладаємо на плоску тарілку і рясно змащуємо кремом;
  21. Потім посипаємо волоським горіхом;
  22. Укладаємо другу частину бісквіта і змащуємо залишилися кремом, промазуючи краю;
  23. Прикрашаємо тортик тертим шоколадом і горіхами.

Смачний шоколадний торт з заварним кремом готовий!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code