Печінка неймовірно корисна, але не всі її люблять. Оладки, трохи змінюють загальне уявлення страв з печінки. Ось відмінні оладки з печінки, рецепт дуже простий. Оладки можна подавати з різними соусами, гарнірами, або самостійним блюдом, так як це відмінна закуска! Вони відмінно підійдуть до чаю.
Рецепт оладок з печінки
Інгредієнти:
- 600-700 гр. печінки яловичої
- 1 куряче яйце
- борошно — 5 столових ложок
- сіль
Спосіб приготування:
- Щоб приготувати таку закуску, в першу чергу необхідно добре збити блендером печінку. Так, щоб маса нагадувала консистенцію каші;
- У цьому випадку, ідеальні блендери потужністю не менше 700 W. Не повинно залишитися цілісних шматочків, маса повинна бути однорідною. Тоді наші печінкові оладки вийдуть ніжними, і добре пропечуться;
- Потім до отриманої кашки додаємо куряче яйце, пів чайної ложки солі і все добре збиваємо;
- Додаємо 5 столові ложки борошна і знову збиваємо. Тісто для оладок має бути не густим і однорідним, краще консистенції рідкої сметани;
- Якщо ви хочете, щоб оладки вийшли пишними, можна додати пів чайної ложки соди;
- Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тісто виливаємо у вигляді невеличких млинців, і обсмажуємо з двох сторін;
- Для зручності, не треба випікати одразу багато, 3-4 штуки буде достатньо. Як тільки оладки стануть коричневими з обох сторін, можна знімати зі сковороди.
Смачні і апетитні готові оладки!!!