Заготовки на зиму — приправи для других страв з помідорів з хріном, цибулею, баклажанами, морквою, сливами: найкращі рецепти, секрети приготування. Приправа із зелених помідорів на зиму: рецепт

Рецепти приготування приправ з томатів на зиму.

У зимовий час на полицях у супермаркетах набагато менше свіжих овочів, ніж влітку. Відповідно і меню стає менш вітамінним і різноманітним. Поліпшити смакові якості їжі можна, використовуючи смачні приправи, приготовані самостійно.

Приправа з помідорів на зиму для спагетті і макаронів: рецепт

Ця смачна підлива доповнить спагетті і зробить їх смак більш насиченим. Готується приправа з томатів та інших овочів.

Інгредієнти:

  • 3 зубки часнику
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 3 кг стиглих томатів
  • Червоний перець
  • 500 мл соняшникової олії
  • 80 г солі
  • 120 г цукру

Рецепт:

  • Переберіть томати, зріжте тріщинки і підгнилі місця. Розріжте помідори на 4 частини і перекрутіть їх на м’ясорубці.
  • Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Вилийте масло на сковороду і обсмажте цибулю. Коли овоч стане золотистим і м’яким, додайте томатну масу.
  • Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на вогні 15-20 хвилин. Введіть сіль і перець, цукор. Додайте подрібнені зубки часнику і потушкуйте ще 2-3 хвилини.
  • Розлийте соус по банкам, попередньо їх простерилізований і закатайте.

Приправа з помідорів з часником на зиму: рецепт

Це дуже смачна приправа з солодкуватим смаком. Ідеально підійде як до спагетті, так і до картоплі. Крім того, якщо випадково у вас не виявиться приправи для борщу, можете використовувати цю заготовку.

Інгредієнти:

  • 4 кг стиглих томатів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг цибулі
  • 450 мл рослинного масла
  • 1 склянку цукру
  • 80 г солі
  • Стакан зубчиків часнику

Рецепт:

  • Вимийте помідори, видаліть плодоніжки і плями. Наріжте на 4 частини і подрібніть в блендері. Можна застосовувати м’ясорубку.
  • З лука зніміть піну і теж наріжте на шматки. Подрібніть в блендері. Зріжте з перців видаліть плодоніжки і насіння. Перекрутіть на м’ясорубці м’якоть. Перелийте в каструлю пасту з овочів і варіть 40 хвилин.
  • Введіть сіль, цукор і масло. Проваріть 10 хвилин. З часнику зніміть піну і висипайте зубчики в склянку. У вас повинен вийти цілий стакан зубків часнику. Подрібніть його на м’ясорубці і введіть в томатну суміш. Проваріть 5 хвилин. Перелийте в стерильні банки і закатайте.

Гостра приправа з помідорів на зиму

Ця приправа не потребує варіння, тому для кращого збереження її ставлять в льох або холодильник.

Інгредієнти:

  • 6 кг томатів
  • 12 штук червоного болгарського перчика
  • 8 гострих перчинок
  • 500 р цукру
  • 220 мл оцту
  • 10 головок часнику
  • Сіль

Рецепт:

  • Вимийте помідори і видаліть плодоніжки, розрізати на шматочки і перекрутіть на блендері.
  • Очистіть гострий і болгарський перець від плодоніжок, насіння і теж перетворити на пюре.
  • Очистіть часник і натріть його на тертці. Всипте сіль і цукор, влийте оцет. Розлийте по стерильним банкам і закрутіть кришку.

Приправа з хріном і помідорами на зиму

Це гостра приправа, яка сподобається любителям пікантних соусів.

Інгредієнти:

  • 2 кг томатів
  • 8 штук болгарськи перців
  • 300 г коренів хрону
  • 40 мл оцту
  • 200 г часнику
  • Сіль
  • Цукор

Рецепт:

  • Для початку вимийте помідори і подрібніть в блендері разом з очищеним часником і болгарськими перцями.
  • Очистіть корені хрону від шкірки, зав’яжіть на виході з м’ясорубки пакет, щоб измельчаемая маса потрапляла саме в нього. Дихати хріном не потрібно, це вкрай неприємно.
  • Змішайте всі овочі і приправи, введіть оцет, сіль, цукор. Усредните і розлийте по стерилізованим баночках.

Приправа з помідорів на зиму без стерилізації

Незвичайна приправа з зеленню без стерилізації, тому її слід зберігати в холодильнику.

Інгредієнти:

  • 1 кг томатів
  • Головка часнику
  • 2 пекучих перців
  • 5 болгарських перців
  • Сіль
  • Цукор
  • 2 пучка кропу
  • 2 пучка петрушки

Рецепт:

  • Овочі вимийте, видаліть плодоніжки і подрібніть в м’ясорубці.
  • Зелень, не зрізуючи стебел, подрібніть. З часнику зніміть піну і перетворіть спецію в пюре.
  • Введіть сіль, цукор. Перелийте соус в банки, попередньо їх простерилізований. Закрийте кришками і поставте на холод.

Томатна приправа на зиму з баклажанами

Незвичайна приправа до картоплі.

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 3 кг томатів
  • 3 головки часнику
  • 400 мл рослинного масла
  • Сіль
  • Цукор
  • 5 болгарських перців

Рецепт:

  • Помідори вимийте і подрібніть до стану пюре. Введіть пюре з болгарських перців.
  • Баклажани наріжте кубиками і посоліть. Дайте постояти 15 хвилин. Відіжміть баклажани промийте в прохолодній воді.
  • Поставте на вогонь томати з перцем, а після закипання суміші всипте баклажани. Проваріть 2/3 години. Введіть сіль, перець і подрібнений часник. Розкладіть по стерильним банкам і закупорьте.

Приправа з помідор і слив на зиму

Незвичайна приправа з солодкуватим смаком.

Інгредієнти:

  • 3 кг томатів
  • 1 кг слив (угорка)
  • 5 цибулин
  • Сіль
  • Перець
  • Головка часнику
  • 100 мл оцту

Рецепт:

  • Очистіть цибулю від лушпиння і перемеліть на м’ясорубці. Перетворіть вимиті томати в пюре і введіть в них пюре із слив.
  • Томіть пасту на вогні 30 хвилин. Введіть подрібнений часник, перець, сіль і оцет. Тушкуйте ще 2/3 години.
  • Розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.

Приправа з моркви та помідорів на зиму

Це ароматна приправа для супів на зиму.

Інгредієнти:

  • 1 кг зелені петрушки
  • 1 кг моркви
  • 1 кг томатів
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг солі

Рецепт:

  • Моркву очистіть від шкірки і натріть на тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.
  • З перцю видалити плодоніжки і наріжте соломкою. Томати перемеліть на м’ясорубці.
  • Зелень дрібно порубаєте. Перемішайте всі овочі з сіллю і перекладіть в банки. Добре притискайте, щоб виділився сік. Розкласти по банках і зберігати в холодильнику.

Приправа із зелених помідорів на зиму

Це незвичайна приправа із зелених томатів.

Інгредієнти:

  • 2 кг зелених помідорів
  • 5 болгарських перців
  • Головка часнику
  • 40 мл оцту
  • Ложка солі
  • 50 мл соняшникової олії

Рецепт:

  • Всі овочі крім часнику подрібніть на м’ясорубці і вилийте пюре в каструлю. Тушкуйте на маленькому вогні близько години.
  • Додайте тертий часник, олію, сіль, оцет і спеції. Тушкуйте ще чверть години.
  • Розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.

Приправа з помідор: секрети приготування

Існують деякі секрети приготування приправи з томатів. Дотримуючись їх, ви зможете приготувати дуже смачні заготовки.

Секрети приготування:

  • Якщо хочете, щоб була приправа ніжною, перед тим як подрібнити томати, обдайте їх окропом і зніміть шкірку.
  • Під час роботи з хріном, надягайте рукавички. Подрібнюйте хрін в блендері, закривши кришку, якщо подрібнюєте на м’ясорубці, надівайте на неї пакет.
  • Під час очищення червоного перцю і часнику, не тріть очі. Перед роботою змастіть руки рослинним маслом і дайте йому вбратися. Так, ваша шкіра не буде палити.
  • Для приготування приправи вибирайте стиглі томати сорту «Сливка», вони м’ясисті, тому соус вийде густим.

У літній час томати коштують зовсім недорого. Тому не полінуйтеся і приготуйте для своїх домочадців смачні соуси і приправи.

ВІДЕО: Приправи з томатів на зиму

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

стек гілок ліфтинг: опис процедури, переваги і недоліки, ускладнення, реабілітація

Бажання затримати молодість завжди актуально. Саме в цьому випадку допоможе процедура ниткового ліфтингу. Кожна жінка хоче залишатися молодою як можна довше. Хтось веде здоровий спосіб життя, суворо дотримуючись дієт, інші […]
10647 1024x640 - Заготовки на зиму — приправи для других страв з помідорів з хріном, цибулею, баклажанами, морквою, сливами: найкращі рецепти, секрети приготування. Приправа із зелених помідорів на зиму: рецепт