Приготування смачного плову, різних овочевих рагу, бульйонів стане значно комфортніше при використанні казанів російського бренду Kukmara. Зроблені з високоякісного металу, із застосуванням нових технологій виробництва, вони сумісні практично з будь-яким типом плит, крім індукційних. Їх також можна використовувати для приготування їжі на відкритому вогнищі.
Про виробника
Завод заснували в середині XVIII століття в місті Кукмор, недалеко від Казані. Спочатку він займався виготовленням якісного посуду з міді, але з часом, приблизно в середині XIX століття, завод закрили. Під час Другої світової війни підприємство, оснащене ливарним обладнанням, знову запрацювало, і воно орієнтувалося на виготовлення возів і саней, які потім відправляли на фронт. З середини XX століття фабрика розширила сферу виробництва і зайнялася виготовленням алюмінієвого посуду, продовжуючи при цьому випуск чавунних виробів для кухні.
З 1967 року фірма називається «Кукморским заводом металлопосуды». Сьогодні підприємство поставляє свій товар не тільки в межах Російської Федерації, але і в країни, що входили до складу СРСР, а також в багато європейські держави. Асортимент товарів бренду Kukmara представлений широким вибором посуду, форм для випічки хліба, а також товарами для туристичних походів.
З’єднання у виробництві чавунної і алюмінієвого посуду традиційних і сучасних способів виготовлення гарантує надійність і висока якість товарів.
Матеріали виготовлення
На заводі з виготовлення металлопосуды Kukmara випускаються казани, зроблені з чавуну і литого алюмінію. Саме метод лиття, а не штампування є найбільш ефективним при виробництві посуду, так як має ряд переваг:
- товщина стінок литого посуду – близько 5-6 мм, а у штампованих виробів – не більше 2 мм, що з часом призводить до їх деформації;
- литий алюміній рівномірно нагрівається і збирає тепло, що сприятливо впливає на приготування їжі, також він стійкий до високих температур;
- отримана посуд менш схильна до руйнування металу, його іржавіння;
- не потрібно складного догляду;
- казани можна використовувати для приготування страв в духовій печі, але тільки якщо на виробі немає силіконових або пластмасових елементів, які в процесі нагрівання можуть розплавитися.
Як і литі алюмінієві казани, чавунні відрізняються хорошою провідністю тепла і його збереженням, що дозволяє страв продовжувати кілька хвилин готуватися навіть після вимкнення плити. Це дає можливість знизити енерговитрати, а також скоротити час приготування їжі. Такий казан практичний як для домашнього використання, так і під час туристичних походів. І чавунні та алюмінієві вироби можна використовувати на різних видах нагрівальних поверхонь, крім індукційних. Такий посуд ударостійка, навіть при падінні і високому нагріванні зберігає свою первісну форму.
Використовується при виробництві посуду німецьке антипригарне покриття високої якості забезпечує приготування їжі практично без застосування рослинного масла і жиру, що робить страви більш корисними. Дане покриття не має в складі перфтороктанову кислоту, яка раніше використовувалася при його виробництві, і при високій температурі могла нашкодити здоров’ю людини. Зараз казани з антипригарним покриттям абсолютно безпечні для користувачів.
Різновиди
Широкий діапазон продукції Kukmara дозволяє вибрати ідеального кухонного помічника. Асортимент казанів Kukmara представлений різними чавунними і алюмінієвими моделями, які будуть докладніше розглянуті нижче.
- Казан для плову. Модель існує в декількох розмірах – від 3,5 до 28 л. найпоширеніший розмір – на 6 літрів. Виріб виготовлений з литого алюмінію, товщиною до 6 мм В комплекті йде зручна кришка, яка щільно закриває посуд. В такому казані можна готувати найрізноманітніші страви: м’ясні, овочеві, соуси. Рівномірний нагрів забезпечить комфортне приготування їжі. Вага посуду може варіюватися від 1,8 до 7 кг, в залежності від розміру казанка.
- Казан для плову в комплекті зі скляною кришкою. У продажу представлений в розмірі на 3,5 і 4,5 літра, також є різні забарвлення: кавова, мармур. Корпус виробу зроблений з литого алюмінію з німецьким антипригарним покриттям Greblon. Структура казана має шорстку поверхню, яка по міцності може зрівнятися з алмазом. Завдяки новій технології покриття, посуд можна буде експлуатувати протягом багатьох років. А стильний дизайн добре впишеться в інтер’єр будь-якої кухні.
- Казан з кришкою-сковорідкою. Цікавий дизайн дуже практичний в побуті, так як кришка може виступати в якості окремого кухонного інвентарю. Модель є у розмірі 3 і 4 літри. Литий алюмінієвий корпус має товсті стінки і антипригарне покриття – як внутрішнє, так і зовнішнє.
Німецька якість покриття дозволяє готувати їжу з мінімальним використанням олії.
- Казан для плову з декоративним покриттям. Модель представлена в різних розмірах – від 4,5 до 12 літрів. Відрізняється від інших різновидів стильним зовнішнім покриттям, виробництва Німеччини. Воно стійке до води і різних очищує засобів. В наявності є в таких кольорах: чорний, бордовий, коричневий. Кришка, що входить в комплект, зроблена з якісної нержавіючої сталі.
- Казан чавунний на 7 літрів. Сумісний з усіма типами плит, крім індукційної. Можливе використання в духовій печі, однак, мити в посудомийній машині не рекомендується. Висока провідність тепла і його утримання дозволяють швидше готувати страви і тривалий час зберігати їх в підігрітому вигляді. Особливість чавунного казана – природні антипригарні якості, які після закінчення часу не змінюються. Термін служби такого виробу необмежений. Готувати їжу можна не тільки на плиті, в домашніх умовах, але і на відкритому вогні.
Як доглядати?
Щоб зберегти естетичний вигляд посуду та її технічні якості, необхідно правильно за нею доглядати. Для цього слід запам’ятати декілька основних правил по експлуатації казанів:
- масло потрібно наносити на всю поверхню казана;
- нагрівати порожній казан до високої температури не рекомендується;
- щоб не зіпсувати антипригарне покриття, слід використовувати дерев’яні або силіконові лопатки;
- при очищенні посуду не можна застосовувати мийні засоби на основі абразивів і губки з металевими вставками;
- зберігати готові продукти в алюмінієвому посуді не слід, так як може піти окислювальна реакція, а це призводить до погіршення антипригарних властивостей казана.
При дотриманні перерахованих вище рекомендацій по догляду за казанами, їх термін служби і охайний зовнішній вигляд збережеться ще на довгий час.
Відгуки покупців
За численними позитивними відгуками споживачів можна зробити висновок про високу якість і надійність казанів Kukmara. Господині відзначають зручність у використанні виробів, легкість і комфортність у приготуванні в них їжі. Приємна ціна в поєднанні з відмінною якістю роблять товар дуже популярним серед покупців. Компанія Kukmara доводить усім, що вітчизняні виробники знаходяться на одному рівні за якістю і надійності з зарубіжними аналогами.
З недоліків відзначають те, що ручки можуть сильно нагріватися, особливо при використанні на природі. Також деякі покупці розповіли, що з часом у казана змінився колір дна. І, звичайно, кілька користувачів абсолютно незадоволені тим, що казани не підходять для індукційних плит.
У наступному відео вас чекає короткий огляд казана фірми Kukmara.