
Попереду літо і абсолютно очевидно, що самий популярний літній десерт — морозиво. І можна довго говорити про те, як правильно вибирати, на що звертати увагу, але головним все одно залишиться смак. Тому компанія «Рудь», один з лідерів ринку по виробництву морозива, запропонувала редакції WoMo, MMR і delo.ua спробувати її новинки… наосліп. Що з цього вийшло — читайте далі.
«З закритими очима ти не відволікаєшся на візуальні враження, рецептори починають працювати на повну силу, і ти помічаєш найтонші відтінки смаку», — зазначили учасниці експерименту.
Таня Касьян, редактор WoMo
Імпреза «Вершки-полуниця»
Я спочатку не зрозуміла, який смак у цього морозива. Ніжно-кислувате і дуже літній. Тільки потім, коли я прислухалася до своїх відчуттів, то зрозуміла — це полуниця.
Асоціації: прогулянка під деревами в оточенні мильних бульбашок.
Імпреза «Три шоколаду»
О, скільки шоколаду! Це морозиво асоціюється у мене зі Львовом. Сидиш в душевній кав’ярні і насолоджуєшся смачною кавою з шоколадкою. Дуже атмосферно. Його цікаво є саме із закритими очима.
Асоціації: львівська кав’ярня.
Імпреза «Персик-абрикос»
Ця новинка асоціюється з будинком: у мене вдома росте персикове дерево. Тут шоколад не такий, як у попередньому. Дуже виразний смак.
Асоціації: літній відпочинок.
Вибір: Мені сподобався персик, але шоколадне дуже незвичайне і його цікаво є з закритими очима.
Марія Маруженко, помічник маркетолога Ekonomika Communication Hub, редактор Marketing Media Review
Імпреза «Вершки-полуниця»
Дуже цікава крихта. Вона нагадує білий шоколад. Відчувається смак полуничного варення. Воно приємне, з кислинкою, як раз по сезону! Полуниця адже вже продається. Смак дуже приємний. Вершковий, дуже солодкий, що мене радує.
Асоціації: дитинство, дача.
Імпреза «Три шоколаду»
Дуже шоколадний смак. Нагадує свіжий какао, тільки охололе. Відчувається шоколадна глазур. Вона хрустка і нежирна, що для фігури дуже добре. Але головне — вафельний ріжок. Він ароматний і хрусткий, не розмоклий, як це часто буває. Це важливо. Смачна вафля — половина справи.
Асоціації: пристрасть.
Імпреза «Персик-абрикос»
Я не можу зрозуміти, крихта — це шоколад або горішки? Або якась помадка? Ні, шоколад. Такий же, як у полуниці. Консистенція морозива дуже повітряна. Нагадує густу пінку на каву. Кислинка яскраво відчувається і дуже відтіняє вершки. Принадність.
Асоціації: це молочна ніжність, ніяк інакше.
Вибір: Полуничне.
Олена Могилевец, редактор Marketing Media Review
Імпреза «Вершки-полуниця»
Перше враження — там є шматочки полуниці. Але вже потім розумієш, що це не полуниця зовсім, а шматочки шоколаду. Я більше люблю інший смак морозива, але, думаю, іншим таке подобається.
Асоціації: ярко-малиновий колір.
Імпреза «Три шоколаду»
Я б сказала, що вона з низьким вмістом жиру. Підійшло б для тих, хто хоче перекусити, але не бажає поправитися. Смак легкий.
Асоціації: мустые хмари.
Імпреза «Персик-абрикос»
Дуже забавно, нагадує смак дитячої жуйки. Він досить приємний. Не можна сказати, що суперсолодкий. Швидше, кислуватий, але м’який. Нагадує концентрований йогурт.
Асоціації: детская радість.
Вибір: Шоколадне.
Катерина Венжик, головний редактор Delo.ua
Імпреза «Вершки-полуниця»
Не найгірший представник. Але вибираючи між усіма сортами морозива, я б все одно зупинилася на білому.
Асоціації: звежесть.
Імпреза «Три шоколаду»
Шоколадне морозиво мені подобається. Це не дуже солодке. В цьому його смак. У нас чомусь в основному роблять дико солодке морозиво, яке є не можна. А це смачне. Шоколадне.
Асоціації: мягкость.
Імпреза «Персик-абрикос»
Я можу відразу сказати, що воно не моє. Хоча це не найгірший представник морозива з фруктовими добавками, але вважаю, що якщо мені захочеться персикового морозива, я все-таки дочекаюся персиків, куплю біле морозиво і буду його їсти.
Асоціації: лето.
Вибір: Шоколадне.
Зося Зосим, редактор WoMo
Імпреза «Вершки-полуниця»
Вершкове. З кислинкою. Смак приємний, насичений. Полуниця відчувається добре. Штучного присмаку не відчуваю. Єдине, що мені не подобається — шоколадна крихта. Вона трохи відволікає від основного смаку.
Асоціації: зладкая вата.
Імпреза «Три шоколаду»
Дуже відчувається смак какао, причому в поєднанні з шоколадною глазур’ю. Воно добре відтіняє цим шоколадним смаком. У шоколаду смак глибокий, насичений. Відчувається, що це не дешевий шоколад за 10 грн. Таке враження, що воно повністю шоколадне. Але воно не нудотно-солодке. Тому можна сказати, що це морозиво ідеальне, коли хочеться чогось шоколадного, але не хочеться зайвої нудотності.
Асоціації: доукольный театр, в дитинстві я таке какао пила в ляльковому театрі.
Імпреза «Персик-абрикос»
Ще не пробуючи, створюється враження, що там є навіть лікер. Запах персикового лікеру. Смак яскравий, навіть занадто для мене. Зате добре відчувається вершкове морозиво. Абрикос? Там є абрикос?
Асоціації: лікер.
Вибір: Морозиво з шоколадом. Воно прямо шоколадний шоколад. Як я люблю.
Підсумки
Три з п’яти учасниць експерименту обрали морозиво з шоколадом. Інші вважали за краще фруктові смаки. Полуничне морозиво асоціювали з прогулянкою, свіжістю, дитинством, малиновим кольором і солодкою ватою.
Шоколадне — з кав’ярнею, пристрастю, густими хмарами і м’якістю. А персикове — з лікером, влітку, дитячою радістю, ніжністю і відпочинком.
А яке морозиво виберете ви?
Дякуємо всіх учасниць експерименту і компанію «Рудь» за солодке життя.