Жінки звільняються з роботи за однієї головної причини

zhenschiny uvol nyayutsya s raboty po odnoy glavnoy prichine 1 - Жінки звільняються з роботи за однієї головної причини

Багато сучасні компанії прагнуть створити для жінок максимально гнучкі і комфортні умови, адже часто жінки роблять перерву в кар’єрі, йдучи в декретну відпустку. Але якщо вам здається, що вони залишаться тільки через зручного графіка, ви помиляєтеся.

З метою дізнатися, що може спонукати суотрудников звільнитися з роботи, дослідники ICEDR опитали респондентів по всьому світу у віці від 22 до 35 років. Як ви вважаєте, яка причина, по якій жінки кидають свою роботу?

Це зарплата.

Цікаво, що саме жінки частіше за чоловіків так відповідали на питання: «Я знайшла роботу, де платять більше». Для 65% жінок саме зарплата стала приводом (серед чоловіків цей показник становив 56%). Але і проблема балансування між сім’єю і кар’єрою також потрапила в першу п’ятірку причин.

Жінкам платять менше, ніж чоловікам у Британії, США, та що там — по всьому світу. В Україні в 2015 році жінки отримували зарплату на 34% нижче, ніж чоловіки.

Що стосується чоловіків, то для них першопричиною відходу з роботи стала нестача відповідних знань або відсутність можливості просування по кар’єрних сходах. Зарплата — на другому місці, а от питання, що стосуються балансу робота і сім’ї, навіть не потрапили в топ-5. В цілому ж причини, з якої звільняються і жінки, і чоловіки, схожі.

Автор дослідження Крісті Хантер Арскотт бачить тут такі шляхи рішень:

— розробляти стратегії утримання талантів, незалежно від їх статі;

— звертати увагу не тільки на умови роботи, зокрема надання гнучкого графіка, але і на фінансовий питання;

— цікавитися, що дійсно необхідно жінкам, а не тільки робити припущення.

За матеріалами qz.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Наталія Ємченко: «Як бути більше, використовуючи і споживаючи менше?»

Одним з великих проектів WoMo у фіналі 2016-го став креативний тижневик WoBook, виданий за підтримки ПУМБ. Але це більше, ніж тижневик — для цієї книги відбулися Working Moms поділилися своїми […]
natal ya emchenko kak byt bol she ispol zuya i potreblyaya men she 1 - Жінки звільняються з роботи за однієї головної причини