У зимовий час на полицях у супермаркетах набагато менше свіжих овочів, ніж влітку. Відповідно і меню стає менш вітамінним і різноманітним. Поліпшити смакові якості їжі можна, використовуючи смачні приправи, приготовані самостійно.
Приправа з помідорів на зиму для спагетті і макаронів: рецепт
Ця смачна підлива доповнить спагетті і зробить їх смак більш насиченим. Готується приправа з томатів та інших овочів.
Інгредієнти:
- 3 зубки часнику
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 3 кг стиглих томатів
- Червоний перець
- 500 мл соняшникової олії
- 80 г солі
- 120 г цукру
Рецепт:
- Переберіть томати, зріжте тріщинки і підгнилі місця. Розріжте помідори на 4 частини і перекрутіть їх на м’ясорубці.
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Вилийте масло на сковороду і обсмажте цибулю. Коли овоч стане золотистим і м’яким, додайте томатну масу.
- Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на вогні 15-20 хвилин. Введіть сіль і перець, цукор. Додайте подрібнені зубки часнику і потушкуйте ще 2-3 хвилини.
- Розлийте соус по банкам, попередньо їх простерилізований і закатайте.
Приправа з помідорів з часником на зиму: рецепт
Це дуже смачна приправа з солодкуватим смаком. Ідеально підійде як до спагетті, так і до картоплі. Крім того, якщо випадково у вас не виявиться приправи для борщу, можете використовувати цю заготовку.
Інгредієнти:
- 4 кг стиглих томатів
- 1 кг болгарського перцю
- 1 кг цибулі
- 450 мл рослинного масла
- 1 склянку цукру
- 80 г солі
- Стакан зубчиків часнику
Рецепт:
- Вимийте помідори, видаліть плодоніжки і плями. Наріжте на 4 частини і подрібніть в блендері. Можна застосовувати м’ясорубку.
- З лука зніміть піну і теж наріжте на шматки. Подрібніть в блендері. Зріжте з перців видаліть плодоніжки і насіння. Перекрутіть на м’ясорубці м’якоть. Перелийте в каструлю пасту з овочів і варіть 40 хвилин.
- Введіть сіль, цукор і масло. Проваріть 10 хвилин. З часнику зніміть піну і висипайте зубчики в склянку. У вас повинен вийти цілий стакан зубків часнику. Подрібніть його на м’ясорубці і введіть в томатну суміш. Проваріть 5 хвилин. Перелийте в стерильні банки і закатайте.
Гостра приправа з помідорів на зиму
Ця приправа не потребує варіння, тому для кращого збереження її ставлять в льох або холодильник.
Інгредієнти:
- 6 кг томатів
- 12 штук червоного болгарського перчика
- 8 гострих перчинок
- 500 р цукру
- 220 мл оцту
- 10 головок часнику
- Сіль
Рецепт:
- Вимийте помідори і видаліть плодоніжки, розрізати на шматочки і перекрутіть на блендері.
- Очистіть гострий і болгарський перець від плодоніжок, насіння і теж перетворити на пюре.
- Очистіть часник і натріть його на тертці. Всипте сіль і цукор, влийте оцет. Розлийте по стерильним банкам і закрутіть кришку.
Приправа з хріном і помідорами на зиму
Це гостра приправа, яка сподобається любителям пікантних соусів.
Інгредієнти:
- 2 кг томатів
- 8 штук болгарськи перців
- 300 г коренів хрону
- 40 мл оцту
- 200 г часнику
- Сіль
- Цукор
Рецепт:
- Для початку вимийте помідори і подрібніть в блендері разом з очищеним часником і болгарськими перцями.
- Очистіть корені хрону від шкірки, зав’яжіть на виході з м’ясорубки пакет, щоб измельчаемая маса потрапляла саме в нього. Дихати хріном не потрібно, це вкрай неприємно.
- Змішайте всі овочі і приправи, введіть оцет, сіль, цукор. Усредните і розлийте по стерилізованим баночках.
Приправа з помідорів на зиму без стерилізації
Незвичайна приправа з зеленню без стерилізації, тому її слід зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
- 1 кг томатів
- Головка часнику
- 2 пекучих перців
- 5 болгарських перців
- Сіль
- Цукор
- 2 пучка кропу
- 2 пучка петрушки
Рецепт:
- Овочі вимийте, видаліть плодоніжки і подрібніть в м’ясорубці.
- Зелень, не зрізуючи стебел, подрібніть. З часнику зніміть піну і перетворіть спецію в пюре.
- Введіть сіль, цукор. Перелийте соус в банки, попередньо їх простерилізований. Закрийте кришками і поставте на холод.
Томатна приправа на зиму з баклажанами
Незвичайна приправа до картоплі.
Інгредієнти:
- 2 кг баклажанів
- 3 кг томатів
- 3 головки часнику
- 400 мл рослинного масла
- Сіль
- Цукор
- 5 болгарських перців
Рецепт:
- Помідори вимийте і подрібніть до стану пюре. Введіть пюре з болгарських перців.
- Баклажани наріжте кубиками і посоліть. Дайте постояти 15 хвилин. Відіжміть баклажани промийте в прохолодній воді.
- Поставте на вогонь томати з перцем, а після закипання суміші всипте баклажани. Проваріть 2/3 години. Введіть сіль, перець і подрібнений часник. Розкладіть по стерильним банкам і закупорьте.
Приправа з помідор і слив на зиму
Незвичайна приправа з солодкуватим смаком.
Інгредієнти:
- 3 кг томатів
- 1 кг слив (угорка)
- 5 цибулин
- Сіль
- Перець
- Головка часнику
- 100 мл оцту
Рецепт:
- Очистіть цибулю від лушпиння і перемеліть на м’ясорубці. Перетворіть вимиті томати в пюре і введіть в них пюре із слив.
- Томіть пасту на вогні 30 хвилин. Введіть подрібнений часник, перець, сіль і оцет. Тушкуйте ще 2/3 години.
- Розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.
Приправа з моркви та помідорів на зиму
Це ароматна приправа для супів на зиму.
Інгредієнти:
- 1 кг зелені петрушки
- 1 кг моркви
- 1 кг томатів
- 1 кг болгарського перцю
- 1 кг цибулі
- 1 кг солі
Рецепт:
- Моркву очистіть від шкірки і натріть на тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками.
- З перцю видалити плодоніжки і наріжте соломкою. Томати перемеліть на м’ясорубці.
- Зелень дрібно порубаєте. Перемішайте всі овочі з сіллю і перекладіть в банки. Добре притискайте, щоб виділився сік. Розкласти по банках і зберігати в холодильнику.
Приправа із зелених помідорів на зиму
Це незвичайна приправа із зелених томатів.
Інгредієнти:
- 2 кг зелених помідорів
- 5 болгарських перців
- Головка часнику
- 40 мл оцту
- Ложка солі
- 50 мл соняшникової олії
Рецепт:
- Всі овочі крім часнику подрібніть на м’ясорубці і вилийте пюре в каструлю. Тушкуйте на маленькому вогні близько години.
- Додайте тертий часник, олію, сіль, оцет і спеції. Тушкуйте ще чверть години.
- Розлийте по стерилізованим банкам і закатайте.
Приправа з помідор: секрети приготування
Існують деякі секрети приготування приправи з томатів. Дотримуючись їх, ви зможете приготувати дуже смачні заготовки.
Секрети приготування:
- Якщо хочете, щоб була приправа ніжною, перед тим як подрібнити томати, обдайте їх окропом і зніміть шкірку.
- Під час роботи з хріном, надягайте рукавички. Подрібнюйте хрін в блендері, закривши кришку, якщо подрібнюєте на м’ясорубці, надівайте на неї пакет.
- Під час очищення червоного перцю і часнику, не тріть очі. Перед роботою змастіть руки рослинним маслом і дайте йому вбратися. Так, ваша шкіра не буде палити.
- Для приготування приправи вибирайте стиглі томати сорту «Сливка», вони м’ясисті, тому соус вийде густим.
У літній час томати коштують зовсім недорого. Тому не полінуйтеся і приготуйте для своїх домочадців смачні соуси і приправи.
ВІДЕО: Приправи з томатів на зиму
<