Як самостійно зробити роли найпростіші: покроковий рецепт, поради, відгуки

У даній статті ми розповімо, як самостійно приготувати роли вдома.

Сьогодні суші-бари пропонують величезну кількість самих різних ролів, суші на будь-який смак і колір. Багато часто задаються питанням, чи є рецепт суші в домашніх умовах і як їх приготувати? Насправді, рецепти є, вони зовсім нескладні, як може здатися. Тут, як і в будь-якій справі, головне — практика.

Як самостійно зробити роли найпростіші: покроковий рецепт

Найпростішим вважається рецепт ролів в класичному варіанті. Тобто, робляться вони стандартно і без додаткових продуктів. З їх приготуванням впорається навіть починаючий кухар. До речі, дозволяється й експериментувати, тобто при бажанні в рецепт можна додати щось своє.

Вам знадобиться:

Як самостійно зробити роли найпростіші:

  • Спочатку нам потрібно зробити смужки з усіх компонентів. Їх ми будемо закладати в роли, щоб потім нарізати, і вийшла гарна начинка.
  • Лист норі цілий буде великим, так що ділите його сміливо на дві половинки. Одну покладіть на килимок. Стежте, щоб глянсова сторона, яскрава, була знизу.
  • Тепер нам потрібно рис. Він додається першим. Викладіть його по всьому листу тоненьким шаром. По краях у вас повинно залишатися небагато місця, щоб рис не випав.
  • Далі, по черзі, викладається риба, авокадо і останнім — огірок.
  • Наступна наша задача — скрутити рівненький рулет. Для цього допомагайте собі килимком. Обов’язково по краях притримуйте все пальцями, а то частина начинки може випасти.
  • Краї підібгайте, трохи натискаючи на рогожу, і продовжуйте крутити. Якщо рис приготовлений правильно, то він добре склеїться.
  • Рол, заточеним ножем, поріжте спочатку навпіл, потім інші шматочки також на дві половинки.

Роли Філадельфія: покроковий рецепт

Цей рецепт ролів в домашніх умовах є одним з найпопулярніших. Рис, норі і рисовий оцет використовуються у будь-яких ролах, навіть говорити про них не варто. Як правило, відмінність полягає тільки в начинці.

Отже, давайте перейдемо безпосередньо до роллам:

  • Починається все, як і у випадку з класичними ролами, з норі. Кладіть його на рогожу, ну а зверху розподіліть трохи рису. Намагайтеся зробити шар тонким, щоб потім не довелося їсти один тільки рис.
  • Залишати в такому положенні заготівлю ми не станемо. Нам потрібно, щоб рис був внизу. Тому почніть все перевертати акуратно, щоб не розсипалося.
  • Нагорі у нас тепер опинилася водорость, і потрібно покрити її сиром. Наступними наверх викладаються огірки.
  • На завершення, також циновкою скрутіть рулет.

У нас вийшла заготівля, але різати її поки що рано. Додайте її ближче до краю килимка, а перед нею покладіть трохи риби. По ширині вона повинна бути такою ж, як і рулетик, а довжина — прикрити рис. Знову ж таки, допомагаючи собі килимком, оберніть рибу навколо рулетика, щоб вона його повністю закрила.

Тепер ваші роли готові і можна пробувати!

Роли Каліфорнія: покроковий рецепт

Цей рецепт ролів Каліфорнія в домашніх умовах з’явився далеко не в Японії, а в США. Саме тому їх і називають Каліфорнією. Щоб його зробити, потрібно придбати кілька інгредієнтів:

Іноді тобіко знайти не виходить. Ви можете спробувати замінити її на ікру тріски або минтая. Тільки врахуйте, що смак буде сильно відрізнятися.

Приготування чимось нагадує «Філадельфію»:

  • Знову ж таки, саме перше, що ми викладаємо — це лист норі. З нього завжди починається приготування ролів
  • Наступним на черзі буде також рис, а поверх нього викладається ікра
  • Все це буде у нас верхівкою ролу, а тому переверніть заготовку і далі продовжуйте працювати з іншою частиною водорості
  • Тепер в хід йде сир. Він тоненьким шаром накладається на лист водорості. Можете зробити побільше, як вам більше подобається
  • Останніми викладаються — авокадо, огірок і форель
  • Тепер заготівлю можна скачати в рулет і нарізати його на дрібні шматочки

До речі, можна трохи змінити склад ролів і замість сиру взяти майонез. Краще брати японський. А замість форелі використовуйте крабове м’ясо, або всі разом.

Гарячі роли «Темпура»: рецепт в домашніх умовах

Як відомо, роли готують і гарячими. Так, є рецепт ролів в домашніх умовах, які потрібно смажити або запікати. По суті, процес приготування мало чим відрізняється. Різниця лише в тому, що ще треба буде посмажити рулетик.

Приготування буде наступним:

  • Отже, для початку кладемо лист норі, а зверху робимо сир. Це вже стандартна процедура, яка робиться для всіх ролів
  • Рис покрийте шаром сиру
  • Далі, викладайте ікру летючої риби, саму рибку, нарізану шматочками і огірок
  • Сміливо звертайте рулетик і поки не нарізайте його
  • Тепер приступаємо до приготування кляра. Для нього темпурная борошно і яйце змішуються в контейнері
  • Готовий рулет умочіть в кляр, поваляйте в паніровці і добре обсмажте на рослинному маслі
  • Коли заготовка охолоне, її можна розрізати на шматочки

Як самостійно зробити роли Окінава: рецепт

Рецепт ролів «Окінава» дуже простий. До речі, більшість інших страв японської кухні теж готувати нескладно. Головне, заздалегідь купити все необхідне. Як і для будь-ролів, приготувати рис краще заздалегідь, щоб він до моменту приготування встиг охолонути.

Інструкція по приготуванню наступна:

  • Спочатку займіться приготуванням рису. Але обов’язково промийте його перед приготуванням. Поставте каструлю з рисом на повільний вогонь і накрийте кришкою. Води не треба наливати багато. Вона повинна бути на 1 см вище самої крупи. На завершення зробіть заправку з рисового оцту з цукром і сіллю.
  • Далі підготуйте всі компоненти для самих ролів. Насамперед, зваріть креветки і заберіть у них все зайве.
  • Краще килимок обернути пакетом. Так до нього нічого не прилипне. Ну і, за традицією, першим викладається норі.
  • Зверху покладіть рис і рівненько розподіліть його на поверхні. У вас по краях має залишатися 1,5-2 сантиметри.
  • Далі можна приступати до викладання начинки. У неї входить сир «Філадельфія», салат Айсберг і креветки.
  • За допомогою килимка згорніть рулет.
  • Залишилося розрізати роли і можна подавати до столу.

Як приготувати роли самостійно: поради

Щоб будь-який рецепт ролів у вас виходив вдало, використовуйте кілька простих порад:

  • Риба перед приготуванням повинна бути охолодженою або навіть злегка підмороженого, щоб краще її різати. Руки теж краще охолодити. Занурте їх у холодну воду перед початком готування.
  • На роли всі компоненти нарізати брусочками. Тоді вони виходять красивими, і їх зручно їсти.
  • Готові рулети нарізати краще довгим ножем. Важливо, щоб він був гострий. Його можна змочити в розчині рисового оцту (2-3 столові ложки на склянку води), щоб компоненти не липли до нього.
  • Для більшості ролів потрібно рогожа з бамбука, але не завжди вона є під рукою.
  • Замість неї можна використовувати кухонний рушник, але тільки покрийте його харчовою плівкою.
  • Якщо ви готуєте роли, то їжте їх відразу. До речі, бо ніколи не радять робити їх багато. Це обумовлено тим, що термін зберігання страви зовсім невеликий і навіть не перевищує кількох годин.

Рецепт ролів в домашніх умовах: відгуки

Сьогодні вже багато любителі випробували не один рецепт ролів в домашніх умовах. Кожен має з цього приводу власну думку і ось що говорять люди:

Відео: Як приготувати суші, роли в домашніх умовах: крок за кроком

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Як прибрати, зняти ключ і розблокувати телефон, якщо забув графічний пароль: методи, поради

У даній статті мова піде про методи, які допоможуть «врятувати» ваш смартфон, планшет або інший пристрій від забутого ключа. Практично всі користувачі смартфонів покладаються на код безпеки, з допомогою якого […]
10647 1024x640 - Як самостійно зробити роли найпростіші: покроковий рецепт, поради, відгуки