Кожна господиня одного разу стикається з кулінарної завданням – як зробити тісто на млинці на молоці, щоб вони вийшли тоненькі і не пригорали до сковороді. Існує декілька технік для замішування млинцевого тесту.
Тісто для млинців може бути солодким і солоним. У якості рідкого інгредієнта вибирають молоко, кефір або воду. Додавання соди або дріжджів допомагає надати млинців мереживну структуру з дірочками.
Тісто на млинці і млинці з дірочками: поради та секрети від кулінарів
Перш ніж вибрати один з безлічі рецептів та приступити до випікання млинців, варто ознайомитися з головними кулінарними секретами по замішуванню і випікання тіста.
Секрети основних інгредієнтів:
- При замішуванні класичного тесту на млинці продукти мають бути кімнатної температури.
- Правильно замішане рідке тісто чудово пропікається. Згущувати консистенцію понад зазначених пропорцій немає необхідності.
- Для тоненьких млинців тісто замішується на молоці, кефір складова не підходить.
- Додавання цукру понад норми зробить тісто тугим.
Кулінарні хитрощі по використанню борошна:
- Відповідність борошна до рідини повинно бути 2 до 3.
- Замішане млинцеве тісто має бути однорідним, без грудочок.
- Для замішування млинців можна використовувати суміш гречаного і пшеничного борошна у співвідношенні 1 до 2.
- Просеянная борошно значно прискорить процес вимішування. Млинці вийдуть більш м’якими.
Секрети техніки замішування тіста на млинці:
- Додавання олії пісного наприкінці замішування допоможе зберегти пишність млинців. Якщо приєднати масло в середині замісу, то выпекаемое тісто буде щільним.
- Рідку основу зручно замішувати як ручним кухонним пристосуванням, так і з застосуванням міксера.
- Використання холодного молока вимагатиме більше часу на вимішування.
- По ходу приготування тісто на млинці потрібно помішувати, так як борошно частково осідає на дно ємності.
- Для зменшення кількості грудочок рекомендується поступово вливати молоко в борошно, пропущену через сито.
- Щоб розбавити щільне тісто для млинців, необхідно вилити третину склянки заготовки, додати молоко і тільки потім приєднати до основної маси.
Секрети випікання млинців на молоці:
- Млинці добре прожариваются на сковороді, витриманою на вогні і змащеній маслом пісним.
- Для змазування сковороди можна використовувати шматочок сирого сала або половинку картоплі.
- У процесі смаження сковороду не можна накривати кришкою.
- Млинці перевертаються тільки після зарум’янювання і появи бульбашок, інакше заготовки порвуться.
- Гарячі млинці присмачують шматочком масла. Це допоможе уникнути їх злипання і пересихання.
Млинці з дірочками на молоці без дріжджів
Список складових:
- 1 л молока
- 3 курячих яйця
- 2 склянки борошна
- 3 ст. л. олії соняшникової
- 2 ст. л. цукру
- по дрібці солі і соди
- 50 г вершкового масла
Поетапне приготування тіста на млинці на молоці:
- Борошно позбавити від грудочок і наситити киснем.
- Молоко перелити в каструлю і трохи підігріти на вогні. Допускається молоко з температурою приміщення.
- В окремій ємності змішати цукровий пісок та яйця, слідом присолити. При випіканні несолодких млинців, цукор треба виключити.
- Приєднуємо масло пісне, добре перемішуємо.
- Яєчну суміш змішати з 0,5 л молока, додати соду.
- Вмішуємо повітряну борошно. Отримуємо густу заготовку. Розбавляємо приготованим залишком молока.
- Даємо тесту для млинців настоятися 10-15 хвилин.
- Сковороду промазуємо рослинним маслом і накаляем на середньому вогні.
- З допомогою ополоника формуємо порцію, виливаємо в центр сковороди і допомагає розтектися заготівлі по всій формі. Надто щільне тісто регулюємо за допомогою додавання молока.
- Чекаємо поки перша сторона зарум’яниться і нагорі почнуть вимальовуватися дірочки. За допомогою кухонного приладдя перекидаємо блін зарумяненной стороною вгору.
- Перекладаємо млинці з дірочками на блюдо і присмачую шматочком масла.
Рецепт млинців на молоці: тонкі з дірочками дріжджові
Список інгредієнтів:
- 1 л молока
- 4 курячих яйця
- 50 р цукрового піску
- 1 ч. ложка сухих дріжджів
- щіпка солі
- 500-600 г борошна
- 3 ст. л. рослинної олії
Поетапне замішування:
- 200 мл молока відправляємо з миску і трохи підігріваємо. Рідина повинна бути злегка тепла.
- Додаємо сухі дріжджі і розчиняємо до зникнення крупинок.
- Приєднуємо 20 г цукру і даємо опарі дійти в теплому місці не менше 15 хвилин.
- В окремий посуд розбиваємо яйця, подслащиваем цукром і присаливаем, злегка збиваємо.
- Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану, остуджуємо і приєднуємо до яєчної маси.
- Перевіряємо опару. Маса повинна збільшитися у вигляді пишної шапочки. Підійшла опару з’єднуємо з рештою теплим молоком. Додаємо яєчну масу.
- Борошно просіваємо по 1 склянці і поступово приєднуємо до рідких інгредієнтів. Густоту тіста для млинців необхідно регулювати самостійно.
- Ретельно вимішуємо дріжджове тісто. Борошняні грудочки в процесі бродіння розійдуться.
- Ємність з тістом накриваємо рушником і забезпечуємо тепло для процесу бродіння.
- Перед випіканням млинців з дірочками до тесту приєднуємо пісне масло і добре вимішуємо.
- Млинці зарумяниваются на добре прогрітій сковороді від хвилини до двох на кожну сторону. На початковому етапі сковорода покривається жиром, для подальшої випічки можна не змащувати.
- В результаті отримуємо тонкі млинці в дрібну дірочку. Не чекаючи охолодження млинця, викладаємо зверху шматочок масла.
Кожний інгредієнт відіграє важливу роль при замішуванні тіста на млинці. Тонка основа розривається з-за недостатньої кількості яєць. Додасте більше масла і тісто втратить свою еластичність. Поспішіть перевернути млинець на сковороді і сире тісто тут же розірветься. Тому варто уважно вивчити рецепт млинців і дотримуватися правильного співвідношення використовуваних продуктів.
Тісто на млинці на молоці: відгуки досвідчених кулінарів
- Катерина: «Приготування млинців багато в чому залежить від сковороди. На старій сковороді млинці на молоці дуже сильно прилипали. Доводилося рясно змащувати маслом. Після придбання нової керамічної сковороди необхідність у додатковому жирі відпала».
- Ніна: «Випробувала безліч рецептів. Хочу поділитися цікавим радою – щоб швидше позбудеться борошняних грудочок, краще спочатку замішувати густе тісто, а потім розводити його додатковою порцією рідини».
- Володимир: «Супертонкі млинці виходить на молоці. В масляний тиждень збільшую кількість всіх інгредієнтів вдвічі. Якщо готові млинці перемазывать маслом, то на наступний день вони не висихають».
Відео: Ідеальні ажурні млинці
<