Як правильно приготувати тісто на млинці на молоці і самі млинці з дірочками: простий і швидкий покроковий рецепт, кулінарні секрети

Смачні млинці можна приготувати, якщо правильно замісити тісто. Про основні секрети і піде мова в статті.

Кожна господиня одного разу стикається з кулінарної завданням – як зробити тісто на млинці на молоці, щоб вони вийшли тоненькі і не пригорали до сковороді. Існує декілька технік для замішування млинцевого тесту.

Тісто для млинців може бути солодким і солоним. У якості рідкого інгредієнта вибирають молоко, кефір або воду. Додавання соди або дріжджів допомагає надати млинців мереживну структуру з дірочками.

Тісто на млинці і млинці з дірочками: поради та секрети від кулінарів

Перш ніж вибрати один з безлічі рецептів та приступити до випікання млинців, варто ознайомитися з головними кулінарними секретами по замішуванню і випікання тіста.

Секрети основних інгредієнтів:

  • При замішуванні класичного тесту на млинці продукти мають бути кімнатної температури.
  • Правильно замішане рідке тісто чудово пропікається. Згущувати консистенцію понад зазначених пропорцій немає необхідності.
  • Для тоненьких млинців тісто замішується на молоці, кефір складова не підходить.
  • Додавання цукру понад норми зробить тісто тугим.

Кулінарні хитрощі по використанню борошна:

  • Відповідність борошна до рідини повинно бути 2 до 3.
  • Замішане млинцеве тісто має бути однорідним, без грудочок.
  • Для замішування млинців можна використовувати суміш гречаного і пшеничного борошна у співвідношенні 1 до 2.
  • Просеянная борошно значно прискорить процес вимішування. Млинці вийдуть більш м’якими.

Секрети техніки замішування тіста на млинці:

  • Додавання олії пісного наприкінці замішування допоможе зберегти пишність млинців. Якщо приєднати масло в середині замісу, то выпекаемое тісто буде щільним.
  • Рідку основу зручно замішувати як ручним кухонним пристосуванням, так і з застосуванням міксера.
  • Використання холодного молока вимагатиме більше часу на вимішування.
  • По ходу приготування тісто на млинці потрібно помішувати, так як борошно частково осідає на дно ємності.
  • Для зменшення кількості грудочок рекомендується поступово вливати молоко в борошно, пропущену через сито.
  • Щоб розбавити щільне тісто для млинців, необхідно вилити третину склянки заготовки, додати молоко і тільки потім приєднати до основної маси.

Секрети випікання млинців на молоці:

  • Млинці добре прожариваются на сковороді, витриманою на вогні і змащеній маслом пісним.
  • Для змазування сковороди можна використовувати шматочок сирого сала або половинку картоплі.
  • У процесі смаження сковороду не можна накривати кришкою.
  • Млинці перевертаються тільки після зарум’янювання і появи бульбашок, інакше заготовки порвуться.
  • Гарячі млинці присмачують шматочком масла. Це допоможе уникнути їх злипання і пересихання.

Млинці з дірочками на молоці без дріжджів

Список складових:

  • 1 л молока
  • 3 курячих яйця
  • 2 склянки борошна
  • 3 ст. л. олії соняшникової
  • 2 ст. л. цукру
  • по дрібці солі і соди
  • 50 г вершкового масла

Поетапне приготування тіста на млинці на молоці:

  1. Борошно позбавити від грудочок і наситити киснем.
  2. Молоко перелити в каструлю і трохи підігріти на вогні. Допускається молоко з температурою приміщення.
  3. В окремій ємності змішати цукровий пісок та яйця, слідом присолити. При випіканні несолодких млинців, цукор треба виключити.
  4. Приєднуємо масло пісне, добре перемішуємо.
  5. Яєчну суміш змішати з 0,5 л молока, додати соду.
  6. Вмішуємо повітряну борошно. Отримуємо густу заготовку. Розбавляємо приготованим залишком молока.
  7. Даємо тесту для млинців настоятися 10-15 хвилин.
  8. Сковороду промазуємо рослинним маслом і накаляем на середньому вогні.
  9. З допомогою ополоника формуємо порцію, виливаємо в центр сковороди і допомагає розтектися заготівлі по всій формі. Надто щільне тісто регулюємо за допомогою додавання молока.
  10. Чекаємо поки перша сторона зарум’яниться і нагорі почнуть вимальовуватися дірочки. За допомогою кухонного приладдя перекидаємо блін зарумяненной стороною вгору.
  11. Перекладаємо млинці з дірочками на блюдо і присмачую шматочком масла.

Рецепт млинців на молоці: тонкі з дірочками дріжджові

Список інгредієнтів:

  • 1 л молока
  • 4 курячих яйця
  • 50 р цукрового піску
  • 1 ч. ложка сухих дріжджів
  • щіпка солі
  • 500-600 г борошна
  • 3 ст. л. рослинної олії

Поетапне замішування:

  1. 200 мл молока відправляємо з миску і трохи підігріваємо. Рідина повинна бути злегка тепла.
  2. Додаємо сухі дріжджі і розчиняємо до зникнення крупинок.
  3. Приєднуємо 20 г цукру і даємо опарі дійти в теплому місці не менше 15 хвилин.
  4. В окремий посуд розбиваємо яйця, подслащиваем цукром і присаливаем, злегка збиваємо.
  5. Вершкове масло розтоплюємо до рідкого стану, остуджуємо і приєднуємо до яєчної маси.
  6. Перевіряємо опару. Маса повинна збільшитися у вигляді пишної шапочки. Підійшла опару з’єднуємо з рештою теплим молоком. Додаємо яєчну масу.
  7. Борошно просіваємо по 1 склянці і поступово приєднуємо до рідких інгредієнтів. Густоту тіста для млинців необхідно регулювати самостійно.
  8. Ретельно вимішуємо дріжджове тісто. Борошняні грудочки в процесі бродіння розійдуться.
  9. Ємність з тістом накриваємо рушником і забезпечуємо тепло для процесу бродіння.
  10. Перед випіканням млинців з дірочками до тесту приєднуємо пісне масло і добре вимішуємо.
  11. Млинці зарумяниваются на добре прогрітій сковороді від хвилини до двох на кожну сторону. На початковому етапі сковорода покривається жиром, для подальшої випічки можна не змащувати.
  12. В результаті отримуємо тонкі млинці в дрібну дірочку. Не чекаючи охолодження млинця, викладаємо зверху шматочок масла.

Кожний інгредієнт відіграє важливу роль при замішуванні тіста на млинці. Тонка основа розривається з-за недостатньої кількості яєць. Додасте більше масла і тісто втратить свою еластичність. Поспішіть перевернути млинець на сковороді і сире тісто тут же розірветься. Тому варто уважно вивчити рецепт млинців і дотримуватися правильного співвідношення використовуваних продуктів.

Тісто на млинці на молоці: відгуки досвідчених кулінарів

  • Катерина: «Приготування млинців багато в чому залежить від сковороди. На старій сковороді млинці на молоці дуже сильно прилипали. Доводилося рясно змащувати маслом. Після придбання нової керамічної сковороди необхідність у додатковому жирі відпала».
  • Ніна: «Випробувала безліч рецептів. Хочу поділитися цікавим радою – щоб швидше позбудеться борошняних грудочок, краще спочатку замішувати густе тісто, а потім розводити його додатковою порцією рідини».
  • Володимир: «Супертонкі млинці виходить на молоці. В масляний тиждень збільшую кількість всіх інгредієнтів вдвічі. Якщо готові млинці перемазывать маслом, то на наступний день вони не висихають».

Відео: Ідеальні ажурні млинці

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Собака боїться інших собак, людей: чому, що робити і як навчити собаку не боятися?

Страх вихованця-захисника необхідно лікувати. Про те, чому пес боїться родичів і людей, дізнайтесь із статті. Ми асоціюємо собаку з надійною охороною і захистом. Собак великих порід саме з цією метою […]
10647 1024x640 - Як правильно приготувати тісто на млинці на молоці і самі млинці з дірочками: простий і швидкий покроковий рецепт, кулінарні секрети