Макаронні вироби – досить звична і буденна страва для нас. Однак зовсім не обов’язково готувати макарони звичним для нас чином. Існує безліч смачних і простих у приготуванні рецептів, якими можна урізноманітнити своє меню.
Спагетті з помідорами: простий рецепт
Під спагетті прийнято розуміти особливий вид макаронних виробів. Такі макарони виглядають як довгі тонкі смужки або ж ниточки.
Спагетті з томатами виходять ароматні і ситні, таке блюдо відмінно підійде для обіду або вечері великої родини.
- Спагетті – 170 р
- Томати – 80 г
- Зелень – 15 г
- Базилік свіжий – кілька листочків
- Часник – 2 зубчики
- Олія оливкова – 35 мл
- Томати черрі – 4 шт. для прикраси
- Сіль, орегано, суміш італійських трав
- За даним рецептом ми будемо готувати спагетті з соусом зі свіжих томатів, зелені і часнику.
- У каструлю з товстим дном налити воду, підсолити її і відваріть в ній спагетті. Інструкція з приготування макаронних виробів завжди є на упаковці, в якій вони продаються. Будьте уважні, не переваріть спагетті, інакше вони злипнуться, і страва буде зіпсовано. Готові макаронні вироби відкиньте на друшляк і почекайте, поки вся вода стече з них.
- Великі помідори вимийте, надріжте по шкірці і обшпарте окропом, зніміть шкірку.
- Часник очистіть.
- Зелень вимийте і обсушіть. Ви можете використовувати петрушку, кінзу, кріп і базилік.
- У чашу блендера перекладіть томати, часник, зелень, подрібніть інгредієнти до однорідного стану, трохи посоліть пюре.
- Розжаримо масло і додайте в ємність інгредієнти подрібнені, на невеликому вогні готуйте заправку приблизно 7-12 хв. постійно помішуючи її. На цьому ж етапі підсолити заправку і здобріть її прянощами.
- Помідори черрі вимийте і розріжте кожен овоч навпіл.
- На блюдо викладіть трохи відварених спагеті, поверх їх полийте заправку.
- Прикрасьте спагетті свіжими половинками помідорів і свіжим базиліком, подавайте на стіл.
- Якщо бажаєте отримати більш гостре блюдо, додайте заправку трохи гіркого перцю.
Спагетті з помідорами і куркою
Не менш смачним і ситним можна назвати даний рецепт спагетті з томатами. Курка робить страву більш поживним, а прянощі, які використовуються для готування – ще більш ароматним і апетитним.
- М’якоть курки – 230 г
- Спагетті – 150 г
- Томати черрі – 7 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Олія оливкова – 40 мл
- Базилік – 1 гілочка
- Сир – 55 г
- Сіль, майоран, суміш італійських трав, куркума, паприка
- У каструлю налийте необхідну кількість води, почекайте, поки вона закипить, посоліть і її. Далі покладіть в ємність макаронні вироби відваріть їх по інструкції, зазначеної на їх упаковці. Приблизно 200 мл рідини, в якій варилися макарони, залиште, вона нам знадобиться трохи пізніше. Готові вироби відкиньте на друшляк, дайте рідини стекти з них.
- М’якоть вимийте, обсушити і порізати середніми шматочками. М’ясо посоліть, здобріть прянощами та спеціями, також влийте до м’яса 20 мл олії, перемішайте і залиште на 20 хв.
- Розжаримо масло, обсмажте на ньому курячу м’якоть протягом 5-7 хв.
- Часник очистіть і дрібно поріжте.
- Базилік вимийте, обсушіть.
- Помідори вимийте, розріжте навпіл.
- Сир потріть на тертці.
- На маслі, що залишилося після м’яса обсмажте часник і томатами.
- У ємність влийте вказану кількість рідини, підсолити її, додайте трохи прянощів і викладіть туди спагетті, готуйте ще кілька хв.
- Після спагетті перекладіть на блюдо, додайте туди ж м’ясо, перемішайте.
- Посипте блюдо сиром і прикрасити свіжим базиліком.
Спагетті з помідорами можна готувати різними способами. При цьому не варто боятися експериментів, додавайте в макаронні вироби різні види сиру, інші овочі, м’ясні вироби і, звичайно ж, не забувайте про прянощах, які роблять цю страву смачним і ароматним.
Відео: Паста в томатному соусі
<