Картопляні галушки з м’ясом: найкращі рецепти галушок і соусів для заправки

Незвичайні на перший погляд картопляні галушки з м’ясом насправді дуже легко приготувати. Для цього просто потрібно трохи терпіння і дотримання зазначеної у статті інструкції.

Картопляні галушки з м’ясом – універсальний рецепт східноєвропейської кухні. Картопля в поєднанні з м’ясною начинкою надає галушкам особливу ніжність і забезпечує ситість на тривалий період. В домашніх умовах можна поекспериментувати з різними видами м’яса і цікавими формами борошняного вироби. Різні соуси дають змогу урізноманітнити подачу звичного страви.

Картопляні галушки з м’ясом: класичний рецепт

Для ніжної начинки краще всього підходить курячий фарш з філейної частини. При використанні яловичини краще прокручувати м’ясо з невеликими прошарками жиру. Зі свинячої тушки ідеально підходить шийна частина.

Галушки з м’ясом варять безпосередньо перед вживанням. Остигле страва втрачає свій аромат і соковитість. У класичній подачі картопляні галушки подають зі сметаною і зеленню.

Список інгредієнтів:

  • 0,5 кг картоплі
  • 1,5 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • ¼ Склянки води
  • 2 ст. л. манної крупи
  • 2 цибулини
  • сіль і перець за смаком
  • масло вершкове

Поетапне приготування:

  1. Картопля очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками. Відправляємо в каструлю з водою варитися до м’якості.
  2. Воду з каструлі зливаємо. Гарячий картопля передавливаем толкушкой і залишаємо для остигання.
  3. До картопляної маси приєднуємо яйце і манну крупу. Рівномірно вимішуємо.
  4. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Картопляне тісто не повинно прилипати до рук. Заготівля повинна відпочити близько півгодини.
  5. Куряче філе нарізаємо на шматочки. Подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.
  6. Одну цибулину натираємо на крупній тертці і приєднуємо до м’ясного фаршу. Приправляємо спеціями за смаком. Вливаємо холодну воду і розмішуємо.
  7. Поверхня для ліплення картопляних галушок з м’ясом присипаємо борошном. Розкачуємо тісто у вигляді джгута. Розрізаємо ножем на порційні шматочки.
  8. З шматочків тіста формуємо коржі. У середину кожної заготовки викладаємо столову ложку курячого фаршу. Добре защипуємо краю. З допомогою рук надаємо галушкам форму колобків і викладаємо на дошку з борошном.
  9. У велику каструлю наливаємо води, підсолюємо і доводимо до кипіння. З допомогою шумівки опускаємо картопляні галушки з м’ясом в киплячу воду.
  10. Галушки варяться на середньому вогні близько 10 хвилин. У процесі готування борошняні вироби спливають на поверхню і проварюються ще кілька хвилин.
  11. Поки галушки варяться, беремо одну цибулину і нарізаємо півкільцями. Підсмажити на вершковому маслі.
  12. Зварені галушки витягуємо з води, викладаємо в глибоку тарілку і поливаємо олією з цибулею. Сметана із зеленню ідеально доповнює картопляні галушки з м’ясом.

На замітку: Курячий фарш ідеально поєднується з смаженими грибами.

Картопляні галушки з м’ясом: рецепт зі свининою

Список інгредієнтів:

  • 8-10 бульб картоплі
  • 1,5 склянки борошна
  • 3 курячих жовтка
  • 1 цибулина
  • рослинна олія
  • 200 р свинини
  • сіль і спеції за смаком

Як приготувати картопляні галушки з м’ясом:

  1. Очищену картоплю подрібнити кубиками. Пересипати в каструлю, залити водою і поставити варитися до готовності.
  2. Гарячу воду зливаємо. Картопля подрібнюємо в пюре будь-яким зручним способом.
  3. З трьох яєць відокремлюємо жовтки. Приєднуємо до картоплі. Підсолюємо і перемішуємо.
  4. До картопляної маси підсипаємо просіяне борошно і замішуємо еластичне тісто.
  5. Цибулину нарізати кубиками і трохи обсмажити на рослинному маслі.
  6. Свинину нарізати дрібними кубиками і додати в сковороду. Додати спеції і обсмажувати 7-10 хвилин, помішуючи ложкою.
  7. Картопляну заготівлю розділити на порційні шматочки. Сформувати коржі. У центр борошняний основи покласти столову ложку м’ясної начинки і надати галушці форму кульки.
  8. Галушки відправляємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності не більше 10 хвилин. Подаємо з вершковим маслом, засмажкою або зеленню, сметанним або томатним соусом.

На замітку: Картоплю можна відварити разом з шкіркою. Після охолодження очистити, розрізати навпіл і передавити товкачиком.

Томатний соус з часником до картопляних галушок з м’ясом

Для соусу знадобиться:

  • 400 р консервованих томатів
  • 50 мл олії оливи
  • 5 часникових зубчиків
  • кілька гілочок кінзи
  • 1 ст. л. цукру
  • хмелі-сунелі
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

Поетапне приготування томатного соусу з часником до картопляних галушок з м’ясом:

  1. Томати перекладаємо в чашу блендера. Приєднуємо оливкова олія і збиваємо до пюреобразного стану.
  2. Томатну суміш перелити в маленьку каструльку і на маленькому вогні доводимо до кипіння.
  3. Часник подрібнюємо через часникодавку. Зелень кінзи дрібно нарізаємо. Підготовлені інгредієнти приєднуємо до киплячого томату.
  4. Додаємо сіль, цукор і спеції за смаком. Кип’ятимо ще п’ять хвилин і знімаємо з плити для остигання. Остиглий соус перелити в соусницю і подаємо разом з картопляними галушками з м’ясом.

Сметанно-часниковий соус до картопляних галушок з м’ясом

Інгредієнти:

  • 400 мл сметани
  • 1 ч. л. білого хрону
  • 3 зубчики часнику
  • чорний мелений перець
  • сіль

Поетапне приготування сметанно-часникового соусу:

  1. Корінь хрону натираємо на тертці.
  2. Часник пропускаємо через часникодавку.
  3. Сметану змішуємо з хріном і часником. Перемішуємо, пробуємо і тільки потім додаємо спеції на свій розсуд. Соус можна розподілити зверху зварених картопляних галушок з м’ясом.

Картопляні галушки з м’ясом легко готується в мультиварці. В якості начинки можна використовувати відразу кілька видів м’яса. Побалуйте своїх рідних смачними і поживними галушками з м’ясом.

Відео: Смакота з картоплею і м’ясом

 

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Бинти для боксу: для чого потрібні, відмінності. Як правильно зав’язати бинти для боксу на руку покроково: схема

Завдання боксерських бинтів – в першу чергу забезпечити безпеку рук під час нанесення удару. Це додатковий захист не тільки для кісток верхніх кінцівок, але і для суглобів, оберігаючи їх від […]
10647 1024x640 - Картопляні галушки з м’ясом: найкращі рецепти галушок і соусів для заправки