Робота з інтровертами і экстравертами

rabota s introvertami i ekstravertami 1 - Робота з інтровертами і экстравертами

Ніхто з людей не є однозначно тільки інтровертом або екстравертів. Майже на будь-якому робочому місці зустрічаються представники обох типів. Відповідно існують ключові відмінності в тому, як вони взаємодіють зі своїми колегами і начальством.

Екстраверти люблять працювати в команді, колективні проекти, обговорювати ідеї та активно спілкуватися протягом робочого дня. Інтроверти віддають перевагу індивідуальну роботу і спілкування тет-а-тет. Такі відмінності в поведінці можуть іноді викликати засудження в колективі і розпалювати робочу атмосферу.

Інтроверти зазвичай здаються екстравертам асоціальними, неадекватними, скромними і загадковими з цілим рядом секретів. Інтроверти ж бачать екстравертів агресивними, егоїстичними, грубими і потребують постійної уваги.

Як працювати з інтровертом

1. Обговорюючи ідеї з представником цього типу, не варто чекати від них бурхливого потоку слів і думок. Інтроверти віддають перевагу для початку обміркувати інформацію та надати відповідь, можливо, в електронному листі.

2. Діліться з ними своїми очікуваннями і надайте свободу дій. Не потрібно постійно їх контролювати і смикати за будь-якого приводу. Інтроверти дуже обережні, але це не означає, що вони не доброзичливі або не люблять людей. Слід пам’ятати, що вони не схильні відкриватися оточуючим. При цьому не забувайте про вільному просторі для них, так як в силу своїх особливостей вони не зможуть настояти на цьому самі.

3. Використовуйте електронну пошту і соціальні мережі, якщо ви не знаходите час для індивідуального спілкування з ними.

Як працювати з екстравертом

1. Екстраверти зазвичай багато спілкуються, постійно в русі, що нерідко заважає як їм самим, так і відволікає інших співробітників. Тому їх енергію необхідно вміти направляти в потрібне русло.

2. Представникам цього типу слід задавати уточнюючі питання, не варто ловити кожне їх слово, так як часом це можуть бути просто думки вголос,

3. У екстраверта є величезна потреба говорити, ділитися своїми думками та поглядами. Давайте екстравертам час для обговорення своїх ідей з іншими колегами. І намагайтеся підбирати такі обов’язки для них, де б вони змогли спілкуватися і взаємодіяти з людьми.

Як керувати командою зі змішаними типами

Начальству слід розрізняти екстравертів і інтровертів у своєму колективі і доручати їм ті проекти, які допоможуть проявити кращі сторони. Наприклад, екстравертам не варто давати завдання, яке вимагатиме від нього максимальної уваги до деталей.

Роботодавцю слід заохочувати активність інтровертів, а ось енергійну спілкування екстравертів краще приглушувати, так як у інших колег це може викликати роздратування.

І, пам’ятайте, неважливо, до якого типу належите ви або ваші колеги, головне — людські стосунки і взаємоповага.

Джерело: businessnewsdaily.com

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

П'ять найцікавіших заходів вікенду 22-23 березня 2014р.

Як завжди до кінця робочого тижня WoMo розповідає вам про те, як цікаво і з користю провести вихідні з сім’єю в Києві. Читайте про цікавих та пізнавальних події в нашому […]
pyat samyh interesnyh meropriyatiy uikenda 22 23 marta 2014g 1 - Робота з інтровертами і экстравертами