Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 1 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

З моменту винаходу велосипеда в XIX столітті це засіб пересування стало одним з найулюбленіших у світі. Людей приваблює в ньому зручність, маневреність і доступність. У деяких країнах і містах світу велосипеди можна назвати основним транспортом. Наприклад, в Амстердамі кількість велосипедів перевищує чисельність населення. У Росії вони з кожним роком стають все більш популярними. Однією з найпоширеніших марок можна назвати Stels.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 2 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Де виробляють?

C кожним роком на російських вулицях зустрічається все більше велосипедів зі звучною назвою, що нагадує про знаменитих американських винищувачах-невидимки. Ці красиві, маневрені і досить якісні моделі змушують згадати про кращих світових зразках. Та не всі знають, що виробник велосипедів Stels – це російський холдинг «Веломоторс».

Ця компанія спростовує міфи про те, що в Росії неможливо створити успішний бізнес. Починалася вона зі звичайною перепродажу готових велосипедів. Засновником фірми є колишній військовий Олександр Начевкин. У складні для Росії 90-ті роки йому довелося звільнитися з армії, щоб мати можливість годувати сім’ю. Він намагався знайти всі можливі джерела заробітку: працював водієм, продавав у Москві українські овочі, фрукти. Потім він почав привозити в столицю велосипеди з Брянська, продаючи їх на московських ринках. Згодом до нього приєднався молодший брат, і разом вони утворили компанію «Веломоторс». А в 1998 році брати зареєстрували бренд Stels.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 3 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Олександр і Юрій Начевкины продавали велосипеди Мінського велозаводу, потім стали возити азіатські марки.

А на початку 2000-х в компанію зі своїм досвідом і капіталом прийшов інженер Ігор Іванов. Він мав досвід спілкування з китайськими виробниками, завдяки чому партнери домовилися про виробництво велосипедів під брендом Stels в Китаї. Але згодом з’явилася ідея створення власного виробництва – так планували зменшити витрати.

Перший велосипедний завод «Веломоторс» був побудований в підмосковній Кубинці в 2004 році. Продукцію тут збирали на конвеєрах з готових деталей, в основному китайських. Такий крок дозволив компанії значно збільшити оборот: замість 120-130 тисяч велосипедів у рік стало продаватися близько 900 тисяч. Такий успіх змусив ділових партнерів задуматися про розширення виробництва.

«Веломоторс» відкрив ще один завод, цього разу – в Краснодарському краї (в станиці Крыловская). Це був тонкий хід – компанія не тільки збільшила виробництво, але і забезпечила збут, адже велосипедний сезон на півдні країни триває набагато довше. В результаті виробництво зросло майже удвічі – до 1500000 штук в рік. Значно зросла і прибуток, яку власники вирішили вкласти не тільки в подальше розширення, але і в нові розробки.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 4 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 5 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Партнерами був викуплений Жуковський мотовелозавод – той самий, в Брянській області, де Олександр Начевкин купував перші велосипеди для перепродажу і де починалася історія «Веломоторса». На цьому заводі вирішили випускати скутери, для чого його довелося відремонтувати і значно оновити. На модернізацію підприємства і навчання персоналу було виділено близько 20 мільйонів євро. Була закуплена японська та німецька техніка, робітники та інженери навчалися зарубіжними фахівцями. В результаті був створений практично новий завод повного циклу, забезпечені роботою місцеві жителі, а випуск продукції досяг півмільйона одиниць в рік. Тут не тільки збирають готові вироби, але і випускають комплектуючі, наприклад рами майже для всіх моделей Stels.

Компанія нарощувала виробництво і урізноманітнила свою продукцію. На сьогоднішній день не тільки велосипеди випускає фірма, але також і скутери, квадроцикли і навіть снігоходи. А ще – аксесуари та спорядження для катання на квадроциклах, велосипедах, мотоциклах, снігоходах.

У планах керівництва – випуск військової мототехніки для російської армії.

«Веломоторс» не зломив і криза. Холдинг продовжує активно розвиватися. На сьогоднішній день, за офіційними даними, компанія знаходиться на лідируючих позиціях у Європі з виробництва велотехніки. «Веломоторс» є постійним учасником міжнародних виставок, а з 2015 року розширив географію продажів – тепер Stels можна купити і в Європі.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 6 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 7 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 8 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Асортимент

Сьогодні заводи компанії випускають велосипеди всіх різновидів – від дитячих до гірських, а також самокати і гироскутеры. Всі товари сертифіковані. У виробництві виробник використовує китайські і російські комплектуючі, деякі з них закуповуються в Європі та Тайвані. Кожна деталь і готова модель проходять контроль якості. Політика «Веломоторс» – створення максимально якісної продукції за доступною ціною.

В модельному ряді бренду присутні наступні різновиди:

  • гірські, або маунтинбайки, – дуже функціональні і надійні, з жорсткою амортизацією, можуть використовуватися на досить складних трасах, зроблені з алюмінію і якісної сталі, шини укріплені (популярні моделі Agressor, а також Navigator мають кілька модифікацій);

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 9 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • моделі з двома підвісами – красиві і потужні, з регульованим кермом, зручним сідлом і якісними імпортними амортизаторами, коробка передач має 21 швидкість (серед моделей – Focus, Challenger, Tornado, Voyager, Adrenalin);

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 10 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • міські велосипеди – для парків і тротуарів з колесами від 26 до 28 дюймів і різної довжини рамами, дуже доступні за ціною (чоловічі моделі – Cross і Energy, жіночі – Navigator і «Міс Стелс»);

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 11 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • BMX (Bicycle Moto Extreme) – стильні, з полегшеною рамою і можливістю регулювання сідла і керма, гарні для дорожніх прогулянок (це моделі Tyrant і Saber);

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 12 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • велосипеди-всюдиходи, або фэтбайки, – потужні, стильні і яскраві, підходять для дітей від 6 років і старше, дуже надійні (є японські складові), досить дорогі;

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 13 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • незвичайні для Росії трехколесники Energy;

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 14 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • складні – недорогі, надійні, зроблені із сталі і алюмінію, є серед них як типові міські, так і щось на зразок складного маунтинбайку;

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 15 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • дитячі – дуже різноманітні (популярні моделі Pilot, Arrow, Magic, Flash і т. д.);

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 16 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?
  • є також туристичні моделі – їх вибирають любителі велосипедного спорту та складних трюків, гарні вони і для їзди по горбистій місцевості і важкопрохідним місцях, відрізняються дуже якісними покришками, стійким сідлом і функціональним кермом.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 17 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Настільки широкий асортимент дозволить підібрати модель на будь-який смак і запит.

Відгуки покупців свідчать, що велосипеди марки Stels – досить якісні, майже нічим не відрізняються від зарубіжних моделей. Вони надійні, стильні і доступні за ціною. Російські споживачі довіряють бренду Stels, і це говорить про багато що.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 18 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

Основні плюси і мінуси бренду

Серед достоїнств Stels фахівці й покупці називають:

  • краще співвідношення ціна-якість;
  • матеріал конструкції (роблять із сталі і алюмінію);
  • найскладніші деталі закуповують у надійних світових виробників (наприклад, в Японії);
  • величезна різноманітність видів, моделей, дизайну і кольорів;
  • можливість вибору під будь-який запит;
  • виробник гарантує якість виробів.

virobnik velosiped v stels v yak y kra n viroblyayut zbirayut velosipedi 19 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?

До недоліків велосипедів компанії «Веломоторс» можна віднести:

  • короткий термін гарантії;
  • ціна на деякі моделі компанії дещо завищена.

Наша країна є не лише великим покупцем всіляких товарів, але і активним виробником продукції, що користується попитом не тільки на місцевому ринку, але і за кордоном. Доказ цього – велосипеди Stels: якісні, різноманітні і впізнавані. Вони активно купуються як росіянами, так і європейцями. Щорічно «Веломоторс» продає понад 1,5 мільйона одиниць своєї продукції.

Про походження бренду Stels дивіться у відео.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Комод з дзеркалом в передпокій (40 фото): вузькі моделі з полицями для коридору, кутовий комод для передпокою в стилі класика

Жодна передпокій не уявляється без дзеркала і комода – це ті речі, які обов’язково повинні бути. Крім практичної функції, вони повинні бути привабливими і гармонійно вписуватися в дизайн передпокою. Перш […]
komod z dzerkalom v peredpok y 40 foto vuz k model z policyami dlya koridoru kutoviy komod dlya peredpokoyu v stil klasika 1 - Виробник велосипедів Stels: в якій країні виробляють і збирають велосипеди?