Помідори консервовані з цибулею часточками, половинками, цілі — заготівля на зиму: кращі рецепти. Мариновані різані помідори з цибулею і петрушкою, часником, з морквиною, маслом, солодкі, десертні, в желатині на зиму: рецепти приготування

Рецепти маринування часточками помідор і цілком.

Мариновані помідори користуються величезною популярністю серед наших господинь. Адже, вони досить довго зберігаються і не вимогливі до зовнішніх умов. Так, безумовно, найбільш підходящим місцем для консервації залишається погріб. Ну, або балкон. Але буває, що всі закрутки доводиться зберігати безпосередньо в квартирі, а для маринованих помідор це не страшно.

Мариновані помідори, різані часточками, половинками з цибулею і петрушкою: рецепт

Такі помідори виходять не тільки дуже смачні, але й дуже корисними. До речі, маринована цибуля дає і непередаваний смак помідорів. Можливо, не всі люблять такий лук, але помідори за таким рецептом точно припадуть всім до смаку.

Необхідні компоненти:

  • Помідори – 1,5-2кг (це безпосередньо залежить від банок і якості укладання)
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Петрушка – великий пучок
  • Перець горошком і запашний – по кілька зерен
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 2 л

Спосіб маринування:

  1. Першим ділом, потрібно простерилізувати банки і кришки. Цей нюанс дуже важливий, оскільки саме він впливає на зберігання закрутки.
  2. Помідори вимити і осушити. Невеликі порізати навпіл, а середні розрізати на чотири частини. Якщо помідори дуже великі, то розрізати на часточки.
  3. Цибулю порізати півкільцями.
  4. Викладати шарами. Спочатку помідори, потім цибулю. В отримані отвори розкласти петрушку.
  5. Верхній шар викласти цибулею і зеленню, а також додати гвоздику. До речі, додавати її не обов’язково. Це вже, як мовиться, на ваш смак.
  6. Приготувати сольовий розчин і гарячим залити нашу консервацію.
  7. Закатати, сколупнути. Закутати в теплу ковдру і залишити в такому положенні на кілька діб. А потім сховати у відведене місце до зими.

Мариновані помідори часточками, половинками з цибулею і часником: рецепт

В принципі, часник дуже часто використовується при консервуванні. Він не тільки надає овочам дивовижний смак, але і насичує їх корисними речовинами. А у композиції з даними компонентами, зроблять таку консервацію просто бездоганною.

Складові:

  • Помідори – 3,5-4 кг (можливо, трохи менше)
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Часник – 2-3 одиниці (безпосередньо пов’язане з вашим смаком)
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцет – 1 стакан
  • Перець горошком і запашний – по кілька зерен
  • Вода – 2,5-3 л

Спосіб приготування:

  1. В даному випадку, саму посудину стерилізувати не потрібно. Її досить просто вимити.
  2. Томати, як і в попередньому варіанті, розрізати на часточки. Це повністю залежить від вашого бажання, можна розділити навпіл.
  3. Викладати теж шарами, чергуючи їх. Цибулину, до речі, попередньо потрібно обробити півкільцями.
  4. Зубчики часнику розміщувати в утворювались отвори. Зверху посипати перцем.
  5. Приготувати розсіл, з’єднавши воду з цукром, сіллю і оцтом.
  6. Залити ним банки і поставити стерилізувати. Час залежить від обсягу самої банки. Невеликим ємностей достатньо 7-10 хвилин, а великим – не більше 20 хвилин.
  7. Замовити, перевернути, укутати і залишити в такому положенні на декілька днів.

Мариновані помідори часточками, половинками з цибулею та морквою

Подібний варіант консервації виглядає дуже красиво. І користується великою популярністю серед господинь. Адже в подальшому таку заготовку сміливо можна пускати в хід, як гарнір.

Необхідні компоненти:

  • Помідори – 2,5-3 кг
  • Морква – 3-4 шт. середнього розміру
  • Цибуля – 4 одиниці
  • Часник – 1 головка
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Цукор – 450 г цукру (або 15 ст. л.)
  • Сіль – 5 ст. л.
  • Лавровий лист – пару листочків
  • Перець горошком – кілька зерен
  • Гілочка базиліку – за бажанням
  • Гвоздика – 2 шт. (за бажанням)
  • Вода – 1,5-2 л

Спосіб готування:

  1. Стерилізувати самі помідори не потрібно в даному рецепті. Тому, банки і кришки в обов’язковому порядку повинні пройти теплову обробку.
  2. Помідори розрізати навпіл або на шматочки, цибулю порізати півкільцями, а моркву – кружальцями (товщиною приблизно в 1 см) або слайсами.
  3. Викладати помідори потрібно шарами, чергуючи з цибулею і морквою. Або ж, можна цибулю і моркву викладати в отвори між помідорами. Але, погодьтеся, якщо кожен ряд викладати окремо, то виглядати так буде значно симпатичніше.
  4. І не забуваємо, періодично додавати спеції.
  5. Воду змішати з сіллю і цукром, додати оцтову кислоту.
  6. Вимкнути. Подальші дії повторюються аналогічно (мінімум 2 рази, а в ідеалі 3). Залити, настояти 25-30 хвилин, злити. І вдруге прокип’ятити.
  7. Банки потрібно перевернути і поставити в тепле місце, обгорнувши їх в рушник (або іншу теплу тканину).

Мариновані помідори часточками, половинками з цибулею і маслом

По такому рецепту виходить не просто консервація, а вже повноцінне блюдо, яке сміливо можна ставити на стіл. Єдине, потрібно не переборщити з маслом, щоб блюдо не вийшло занадто жирним. І, до речі, за таким рецептом комбінуйте і з іншими овочами. Наприклад, морквою, болгарським або навіть гострим перцем.

Склад:

  • Помідори – 2-2,5 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець горошком і запашний – по кілька зерен
  • Гвоздика – 2-3 одиниці (за бажанням)
  • Петрушка – 5-6 гілочок (теж на ваш смак)
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 2ст.л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Часник – кілька зубчиків (за смаком)
  • Вода – 1 л

Спосіб приготування:

  1. Звичайно, овочі режим часточками або ж просто навпіл (якщо вони невеликих розмірів).
  2. Цибулю подрібнюємо кільцями або півкільцями. До речі, за бажанням, цибулі можна додати більше. Навіть, у співвідношенні 1:1.
  3. Розкладати потрібно шарами, періодично додаючи спеції. В останню чергу додати масло.
  4. Залити гарячим розчином і простерилізувати кожну банку протягом 15 хвилин.
  5. Провести такі ж заключні операції, як і в попередніх варіантах. Залишити так на 2-3 дні. А потім прибрати в прохолодне місце.

Мариновані помідори часточками, половинками з цибулею солодкі, десертні

Можливо, комусь здасться це і суперечливим – як вони взагалі можуть бути солодкими. Але саме така консервація має просто приголомшливий солодко-кислий смак, який неодмінно оцінять домочадці.

Необхідні компоненти:

  • Помідори – 1,5-2 кг
  • Цибуля – 2-3 головки
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Перець горошком – кілька одиниць
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Гвоздика – 2 шт. (за бажанням)
  • Кріп (парасольки) – 2-3 шт.
  • Листя петрушки – кілька гілочок (за бажанням)
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л

Подальші дії:

  1. Для даного рецепту, безумовно, необхідно теплова обробка скляних ємностей і кришок.
  2. Необхідні овочі режим, природно, часточками (половинками) і кільцями (півкільцями).
  3. Помідори слід укладати щільно, але дуже акуратно, щоб не пошкодити їх. Викладати треба ярусами, періодично додаючи цибулю та інші спеції.
  4. Кип’яченою водою необхідно залити наші банки і настояти, не накриваючи кришкою.
  5. Воду зцідити, додати інші необхідні складові для розсолу (крім оцту). Прокип’ятити 2-3 хвилини. Знову залити помідори, додавши перед цим оцет безпосередньо в банки.
  6. Закриті банки залишити верх дном під який-або щільною тканиною.
  7. Через 2-3 дні можна переносити в льох або на балкон.

Мариновані помідори часточками, половинками з цибулею в желатині, желе на зиму: рецепт без стерилізації

Ще один трохи абсурдний рецепт. Желе желатин більше асоціюється з варенням або іншим солодким блюдом. Але, повірте, таку страву не тільки знайде багато шанувальників, але ще і стануть чудовою прикрасою святкового столу. А попросять добавки все неодмінно.

Склад:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Часник – пару зубчиків (необов’язково)
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Желатин – 10 г
  • Перець горошком і запашний – по кілька зерен
  • Лавровий лист – 2-3 одиниці
  • Вода – 1 л

Спосіб готування:

  1. На самому початку потрібно залити желатин холодною водою, щоб він набух. У середньому на це необхідно 20-30 хвилин.
  2. Оскільки наприкінці самі помідори стерилізуватися не будуть, то це потрібно провести з банками та кришками.
  3. Помідори розрізати на дві або чотири частини. Якщо вони занадто великі, то більше кількість часточок.
  4. Цибулю порізати кільцями або півкільцями.
  5. В банку необхідно викладати шарами, чергуючи наші основні складові. І не забуваємо періодично додавати приправи.
  6. Закип’ятити воду і додати в неї інші сипучі компоненти. Проварити 3-4 хвилини, а потім, додати желатин. Постійно помішуючи, дочекатися його повного розчинення. Вимкнути.
  7. Відразу ж залити помідори і закатати. Поставити в тепле темне місце, перевернувши їх верх дном. Через 2-3 дні прибрати у відведене для консервації місце.

Мариновані помідори часточками, половинками шарами з цибулею

Це найпростіший і найпоширеніший рецепт. У кожної господині може бути свій склад, трохи відрізняється від інших. Адже, смаки у всіх різні, та й місце для експериментів завжди є. Але таку закрутку можна сміливо вважати універсальною.

Необхідно:

  • Помідори -2 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Листя хрону і смородини — по кілька шт.
  • Лавровий лист – 2-3 одиниці
  • Перець горошком – 5-6 зерен
  • Кріп (парасольки) – 3-4 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Спосіб приготування:

  1. Якщо не хочете в кінці возитися зі стерилізацією ягід, то, в обов’язковому порядку, слід пропарити сам посуд.
  2. Порізати помідори часточками на свій розсуд. Цибулю порізати кільцями, товщиною 1-2 див.
  3. Викладати в банки потрібно шарами, чергуючи помідори з цибулею. До речі, на дно покласти трохи спецій, а потім, додавати в процесі укладання.
  4. Приготувати маринад (вже і так ясно, які його складові). Але, ще варто внести перець і лавровий лист. Поварити 3-4 хвилини, а в кінці додати оцет.
  5. Залити нашу укладання і закатати. Перевернути і поставити остигати в тепле темне місце.

Мариновані помідори цілі з цибулею

Ще один простий і швидкий спосіб. Причому впоратися з нею зможе навіть недосвідчена господиня. Головне достоїнство даного рецепта полягає в тому, що завжди можна експериментувати і пробувати додавати інші інгредієнти. За бажанням, можна ще додати перець (солодкий або гіркий), яблука, виноград і навіть зливи, а також морквину або огірки.

Склад:

  • Помідори – 1,5-2 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Лавровий лист – 4-5 одиниць
  • Перець горошком і запашний – по кілька зерен (приблизно 6-7)
  • Часник – 1 головка (невелика)
  • Корінь хрону – ½ від цілого
  • Кріп (лиття і парасольки) – 2-3 шт.
  • Листя смородини, вишні та хрону – по 3-4 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Спосіб готування:

  1. Обробляємо пором нашу склотару, а також кришки.
  2. Помідори у підстави потрібно кілька разів проколоти зубочисткою, щоб не полопалися.
  3. Укладати максимально щільно, але і дбайливо, щоб не придушити. І не забуваємо, на дно, у процесі укладання і зверху покласти спеції.
  4. Цибулю, нарізану кільцями, викладати в отвори між помідорами. Так і буде виглядати гарніше, і місця зайвого не буде.
  5. Залити окропом і настояти (не більше 15 хвилин).
  6. Вже вдруге додати інші складові маринаду (безпосередньо в банку) і знову залити окропом.
  7. Обернути пледом і залишити в перевернутому стані на 2 дні.

Мариновані помідори з цибулею без оцту

Зараз дуже багато обговорюють тему, що оцет має негативний вплив на організм. Але, не варто забувати, що він виступає природним консервантом, який допомагає запобігти розвитку патогенних організмів. Якщо не хочете використовувати оцет, то його можна замінити лимонним соком або лимонною кислотою, а також можна додавати кислі яблука або аличу. Нижче буде наведено найпростіший метод.

Необхідні компоненти:

  • Помідори – 1,5 кг
  • Цибуля – 2 одиниці
  • Лист хрону і смородини – по кілька шт.
  • Перець горошком і запашний – по 5-6 зерен
  • Часник – 3-4 зубчики (за бажанням)
  • Кріп (парасольки і листя) – кілька шт.
  • Сіль – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Вода – 1 л

Подальші дії:

  1. Відразу варто відзначити, що маринаду краще приготувати трохи більше. Особливо, якщо готуєте перший раз. Тому і інгредієнти вказані з розрахунком на більшу кількість води.
  2. Всі компоненти необхідно вимити й обсушити. Укладати помідори потрібно акуратно, щоб не полопалися. А спеції додавати періодично в процесі укладання.
  3. Цибулю порізати півкільцями і додати в отримані отвори, щоб максимально компактно зберегти місце.
  4. Сипучі складові додати безпосередньо в банки і залити все окропом. Простерилізувати протягом 20-30 хвилин.
  5. До речі, враховуйте той факт, що великі банки потрібно довше стерилізувати. І, щоб не тріснула банку, так і самі помідори, потрібно на дно каструлі покласти ганчірочку.
  6. Закатати кришками, перевернути і укутати на кілька днів.
  7. До речі, якщо не хочете стерилізувати самі помідори, то потрібно пропарити банки з кришками. А кип’ячену воду заливати 3 рази. При цьому кожен раз потрібно дати постояти помідорів по 20-30 хвилин. Злити, прокип’ятити і знову залити. Після третього разу закатати.

Як закрити помідори по-чеськи з цибулею на зиму?

Такі помідори можуть стати справжнім прикрас столу і навіть льоху. Вони не тільки будуть дуже смачними, але і дуже корисними. Адже кожен овоч вносить свою нотку вітамінів і присмаку. І не варто переживати, що потрібно витрать багато часу або хитромудрих продуктів. Це рецепт ще й до безумства проста.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5-2 кг
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Перець болгарський (різних кольорів) – 5-6 одиниці
  • Перець горошком – 7-8 зерен
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Приготування:

  1. Помідори необхідно розрізати на часточки, цибулю порізати півкільцями, а перець – кільцями або смужками, товщиною в 1,5-2 див.
  2. Викладати краще ярусами, адже так буде гарніше виглядати. Але можна і розкладати цибулю з перцем по краях банки і між отворами.
  3. І не забуваємо додати цибулю і перець горошком.
  4. Приготувати маринад. Для початку потрібно закип’ятити воду з сіллю і цукром. Дати покипіти кілька хвилин, додати оцет і масло, зняти з вогню.
  5. Залити помідори розсолом і простерилізувати протягом 15-20 хвилин. Природно, час залежить від обсягу банки.
  6. Закатати, перевернути і укутати теплим пледом або ковдрою. Через 2-3 дні можна прибрати у відведене місце (льох або балкон).

Відео: Дуже смачні мариновані помідори

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Як самостійно зробити роли найпростіші: покроковий рецепт, поради, відгуки

У даній статті ми розповімо, як самостійно приготувати роли вдома. Сьогодні суші-бари пропонують величезну кількість самих різних ролів, суші на будь-який смак і колір. Багато часто задаються питанням, чи є […]
10647 1024x640 - Помідори консервовані з цибулею часточками, половинками, цілі — заготівля на зиму: кращі рецепти. Мариновані різані помідори з цибулею і петрушкою, часником, з морквиною, маслом, солодкі, десертні, в желатині на зиму: рецепти приготування