У бізнес-мам не так вже багато часу на домашні клопоти. Тим більше, працюючі жінки воліють проводити більше часу з сім’єю, а не за плитою. Але іноді готування може стати веселим і спокійним заняттям для всієї родини. Рецептами домашніх солодощів, не шкідливих салатів та інших страв на швидку руку поділилася Наталя Ляшко, засновниця дитячої кулінарної академії англійською мовою KIDS CHEF Academy, автор і ведуча однойменного кулінарного телешоу, мама двох дітей: Олег (8 років) і Катя (7 років).
Пінгвінчікі
Інгредієнти:
- оливки без кісточок
- морква
- вершковий сир
Спосіб приготування: оливку надрізати і начинити вершковим сиром. Моркву нарізати кружальцями і вирізати з кожного кружечка трикутник для носика пінгвіна. У другу, цілу, оливку вставити трикутник з моркви у проріз, з якої виймали кісточку. З’єднати надрізаний гурток з моркви, оливку з сиром і оливку з трикутником-морквою зубочисткою.
Томаччи
Інгредієнти:
- свіжі помідори
- зелень (кріп , петрушка, базилік)
- сир
- часник
- сметана
- сіль, перець за смаком
Помідор разрезаете так, щоб вийшла «шапочка» і підстава. Змішуєте сир, зелень, часник (я була здивована, але діти на наших заняттях самі додавали часник), сіль, перець і сметану. На плоский зріз більшої частини помідори викладіть суміш і накриваєте «капелюшком». Можна вирізати кружечки з оливок для очей і півколо з моркви для посмішки.
Цукерки із сухофруктів
Інгредієнти:
- сухофрукти (переважно фініки) для основи
- ізюм
- горіхи
- насіння
- кокосова стружка, какао або кероб
Сухофрукти, родзинки, горіхи і насіння змішати в блендері до однорідної маси. Додати какао або кэроба для шоколадного смаку. Сформувати з отриманої маси кульки і вмочити в какао або кокосову стружку. Поставити в холодильник на деякий час.
Чоколами, або Шоколадна ковбаса
Інгредієнти:
- пачка масла
- 2 упаковки сухого печива
- какао
- плитка шоколаду (краще чорний)
Розтопити вершкове масло і шоколадку, додати какао. Печиво розламати на шматочки і опустити в суміш какао масла. Все перемішати і скласти в пакет, сформувавши в ковбаску. Покласти застигати в холодильник або морозильник, якщо часу не так багато, а хочеться швидше спробувати.
Штрудель
Інгредієнти:
- тісто для штруделя
- яблука
- вершкове масло
- горіхи
- ізюм
- кориця і мускатний горіх — за бажанням
Яблука порізати шматочками, викласти в сковорідку разом з вершковим маслом. Коли суміш почне карамелізуватися, додати горіхи і родзинки. Довести до стану, яке вам подобається: більш щільні яблука — менше тримайте на вогні, більше любите однорідну начинку — довше. Тісто посипте сухарями або печивом, викладіть начинку і скрутіть в рулет. Запікати близько 25 хвилин в розігрітій до 200ºC духовці.
Читайте також: 6 ідей для здорового сніданку від Джеймі Олівера