Сонце в тарілці: Рецепти страв з гарбуза від Джеймі Олівера

solnce v tarelke recepty blyud iz tykvy ot dzheymi olivera 1 - Сонце в тарілці: Рецепти страв з гарбуза від Джеймі Олівера

Ми — не чарівниці, а тільки вчимося, тому чудову карету з гарбуза ми зробити не можемо. Зате ми можемо створити з цього корисного і красивого сезонного овоча казково смачні страви.

Суп з гарбуза та імбиру

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза
  • 2 невеликі цибулини
  • 75 г імбиру
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • оливкова олія
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 125 г кокосового молока і ще трохи для подачі
  • ½ Столової ложки меленого перцю-чилі
  • 1 лайм

Очистіть гарбуз і видаліть насіння, порізати на великі шматки. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, також очистіть і дрібно натріть імбир. Дрібно поріжте зелень. У широку каструлю покладіть підготовлені гарбуз, цибулю, імбир і трохи оливкової олії і протушкувати, поки інгредієнти не стануть м’якими. Додайте бульйон, кокосове молоко і перець чилі. Доведіть до кипіння і варіть 40 хвилин. Потім блендером перетворіть масу в суп-пюре. Розливайте по тарілках з додаванням зелені, соку лайма і невеликої кількості кокосового молока.

Фарширована гарбуз у духовці

Інгредієнти:

  • 1 гарбуз, приблизно 1 кг
  • 2 зубчика часнику
  • оливкова олія
  • 1 червона цибулина, очищена і дрібно порізана
  • 1 жменю чорних маслин без кісточок, нарізаного шматочками
  • дрібно нарізані листочки розмарину (2 гілочки)
  • 1 сушений перець-чилі
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • ½ Чайної ложки мускатного горіха
  • ½ Чайної ложки меленої кориці
  • 50 г рису басматі, помытого і висушеного
  • 75 г сухої журавлини
  • 50 г фісташок без шкаралупи
  • цедра 1 мандарина
  • 200 мл овочевого бульйону

Розігрійте духовку до 230 градусів. Зріжте гарбузову кірку і збережіть її. Ложкою видаліть насіння. Зробіть поглиблення в серцевині трохи ширше, видаливши трохи м’якоті. Дрібно поріжте віддалену м’якоть, перемішайте з одним із зубків часнику, також дрібно порізаним. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Налийте в неї трохи оливкової олії, додайте м’якоть гарбуза, часник, цибуля, оливки і половину розмарину. Зменшіть вогонь і протушкувати 10 хвилин, поки гарбуз не розм’якшиться. Тим часом помістіть цілий зубок часнику і залишок розмарину в ступку, додати перець чилі, щіпку солі, чорного перцю, мускатний горіх і корицю. Всі пспеции гарненько розтовчіть, перемішайте, додайте трохи оливкової олії і викладайте в поглиблення в гарбузі. У сковороду з гарбузової м’якоттю додайте рис, журавлину, фісташки і цедру мандарина, щіпку мускатного горіха і кориці. Ретельно перемішайте і додайте овочевий бульйон. Доведіть суміш до кипіння і проварити 3 хвилини (не більше, інакше потім рис перетравиться). Візьміть аркуш фольги для того, щоб обернути їм гарбуз у два шари і ще трохи, щоб накрити деко. Розташуйте гарбуз поглибленням нагору з ложкою рисової суміші зверху, накрийте зрізаною раніше кіркою. Змастіть шкіру оливковою олією і загорніть гарбуз у фольгу. Випікайте в розігрітій духовці близько години. Гарбуз готова, коли в неї легко входить ножа. Розріжте на порції і подавайте з зеленню.

Гарбузове пюре з домашньою ковбасою

Інгредієнти:

  • 1 велика мускатний гарбуз (сорт, за формою нагадує грушу)
  • 12 домашніх ковбасок або кільце домашньої ковбаси
  • кілька гілочок шавлії
  • оливкова олія
  • 1 шматок вершкового масла
  • 1 щіпка насіння кмину
  • 1 натертий мускатний горіх
  • 4 яблука

Очистіть гарбуз від шкірки, розріжте навпіл і вирізати серцевину з насінням. Поріжте на шматки і варити в солоній воді близько 30 хвилин. Відкиньте готову гарбуз на друшляк, залиште на кілька хвилин, щоб злити воду. Розігрійте духовку до 190 градусів. Сформуйте кільця ковбаси або домашніх сосисок, вставляючи між колами листя шавлії. Щоб закріпити колечка використовувати зубочистки. Приготуйте пюре з гарбуза з невеликою кількістю оливкової олії, вершкового масла, кмину, мускатного горіха, додайте за смаком сіль і перець. Розріжте яблука на часточки, додайте ковбаски і яблука у формі, збризніть оливковим маслом і запікайте 30-35 хвилин, поки ковбаски не стануть золотистими, а яблука — м’якими. Розріжте ковбасні кільця на порції і подавайте з гарбузовим пюре і паровий стручкової квасолею або брокколі.

Гарбузовий пиріг

Інгредієнти:

  • 500 г пісочного тіста
  • 1 велика мускатний гарбуз, розрізана на чверті, без насіння, які потрібно залишити
  • ¼ Чайної ложки тертого мускатного горіха
  • ¼ Чайної ложки меленого імбиру
  • ¼ Чайної ложки кориці
  • 4 столових ложки кленового сиропу
  • 6 столових ложок тростинного цукру
  • 3 великих збитих яйця
  • 200 мл вершків підвищеної жирності

Це варіація на тему класичного американського пирога. Розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте тісто, покладіть у форму 22 см діаметром і випікайте 20 хвилин. Залиште корж остигати. Покладіть підготовлену гарбуз на деко. Посипте її корицею, імбиром і мускатним горіхом, полити кленовим сиропом. Накрийте деко двома шарами фольги і випікайте близько 45 хвилин, поки гарбуз не стане м’якою. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів. Коли гарбуз трохи охолоне, відокремте м’якоть. Вийде приблизно 600 г печеної м’якоті. Не забудьте зішкребти з дека карамелізований сироп. Покладіть гарбуз і карамель в блендер і приготуйте пюре. Перемістіть суміш в ємність, додайте дві столові ложки цукру і збиті яйця, добре перемішайте і додайте вершки. Наповніть корж з пісочного тіста гарбузової сумішшю і відправте знову в духовку на 45 хвилин. Тим часом помийте і висушіть серветкою гарбузове насіння, розподіліть на деко, посипте цукром і відправте в духовку, коли до готовності пирога залишається 10 хвилин. Коли пиріг буде готовий і трохи охолоне, посипте його насінням. Подавайте зі збитими вершками або морозивом.

Шоколадно-гарбузова запіканка

Інгредієнти:

  • 50 г кокосової пудри
  • 175 г борошна
  • 2 столові ложки цукрової пудри
  • 115 г вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 100 г топленого чорного шоколаду
  • 50 р цукру в гранулах

Для начинки:

  • 425 г мускатного гарбуза пюре
  • 2 столові ложки борошна
  • цедра 1 апельсина
  • 1 щіпка меленої гвоздики
  • 1/2 чайної ложки меленого імбиру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 100 г тростинного цукру
  • 300 мл свіжих збитої сметани
  • 2 великих яйця
  • 2 збиті жовтки

Змішайте кокосову і цукрову пудру, борошно і дрібку солі, додайте масло і місіть, поки не вийде суміш начебто розсипчастого тесту. У ємності змішайте жовтки з 60 мл води, додайте до тесту і збийте міксером. Отримане тісто викладіть на чисту поверхню і вимісіть, поки воно не стане еластичні. Потім розкачайте його в диск, оберніть харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 30 хвилин. Після цього покладіть тісто у формі для пирога, зробіть бортик. Проткніть корж виделкою в декількох місцях і залиште в холодильнику ще на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусів. Накрийте корж папером для випікання і відправляйте в духовку на 20 хвилин. Потім зніміть папір — і знову в духовку на 5 хвилин. Охолодіть корж, намажте його топленим шоколадом і ставте його «відпочивати». Для начинки помістіть всі інгредієнти в миску, змішайте, заповніть нею корж. Зменшіть температуру в духовці до 180 градусів і випікайте запіканку 40-50 хвилин. Не перетримуйте її в духовці, інакше вона розтріснеться. Коли запіканка готова, дайте їй охолонути, а потім відправляйте на ніч у холодильник. Перед подачею посипте запіканку гранулами цукру, які можна карамелізувати з допомогою кулінарної пальника.

Джерело: jamieoliver.com

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Не важко: 5 рецептів легких і корисних десертів

Чим ближче до літа, тим більше хочеться урізноманітнити меню легкої і освіжаючої їжею. Особливо це стосується десертів. Адже хочеться літати як на крилах, а не сидіти з вантажем в шлунку […]
ne tyazheley 5 receptov legkih i poleznyh desertov 1 - Сонце в тарілці: Рецепти страв з гарбуза від Джеймі Олівера