Смачні пишні оладки на кефірі або кислому молоці з яблуками, без яєць, з кабачками, сиром, швидкі: кращі рецепти. Як приготувати оладки на кефірі дріжджові, з зеленою цибулею, сиром, бананом, капустяні, дієтичні?

Стаття пропонує вам смачні поради та рецепти приготування пишних оладок. Здивуйте своїх близьких швидкими і ніжними млинцями, приготованими з того, що є в холодильнику.

Оладки на кефірі або кислому молоці: простий покроковий рецепт

Сучасні оладки можуть бути приготовлені з різних інгредієнтів. У хід йде практично все, що є в холодильнику: овочі, каші, м’ясо, сир. Тісто замішується на основі будь-якого кисломолочного продукту (найчастіше це кефір або кисле молоко). Саме цей інгредієнт дозволяє оладкам бути пишними і мати приємний вершковий смак з кислинкою.

Найпростіший рецепт припускає наявність:

  • Кефіру або кислого молока – 0,5 л. (жирність продукту не має значення).
  • Борошна – 1 склянку (приблизно 230-240 р., можна брати звичайну або цільнозернове).
  • Яйця – 2-3 шт. (в залежності від крупності і консистенції тесту).
  • Цукру – 2-4 ст. л. (в залежності від того, які ви любите оладки: солодкі або прісні).
  • Солі (будь-яка) – 1/3 ч. л.
  • Соди, гашеної оцтом

Приготування:

  • У посуд з високими бортиками налийте кисломолочний продукт (один з секретів «пишних оладок радить вам трохи підігріти кефір або кисле молоко).
  • Вбийте яйця, з допомогою віночка або міксера ретельно перемішайте всі інгредієнти так, щоб на поверхні утворилася невелика піна (ще один секрет вдалих оладок).
  • Всипте цукор і сіль, загасіть соду і знову все перемішайте
  • Борошно всипайте поступово, маленькими порціями і відразу ж ретельно замішують рідке тісто.
  • Бажано дати тісту постояти 20 хвилин перед смаженням оладок, щоб вони вийшли гарними.
  • Розжарити Сковороду слід і налити в неї масло. Якщо хочете, щоб оладки вийшли менш жирними (вони «тягнуть» багато масла), просто змащуйте пензликом в маслі її дно (бажано тефлонове), кожен раз перед новою порцією.
  • Розмір оладок повинен бути таким, який обсяг тесту міститься в 1 ст. л.
  • Смажити слід 15-20 секунд з одного боку, стежити за румяностью.

Смачні оладки на кефірі без яєць: рецепт

Ще один смачний рецепт:

  • Кефір не жирний (1%) – 500-600 мл
  • Мука – 300-400 р. (ви можете використовувати абсолютно будь-яку борошно)
  • Цукор – кілька ст. л. (орієнтуватися на свій смак)
  • Сода з оцтом (можна при бажанні замінити на 1 упаковку розпушувача).

Приготування:

  • Кефір слід вилити в окрему посудину (його можна заздалегідь трохи підігріти) і збити разом з цукром до невеликої піни.
  • Додайте соду і сіль, можна за смаком всипати дрібку кориці або ваніліну.
  • Борошно потрібно всипати маленькими порціями, щоразу ретельно перемішуючи.
  • Тісто повинне вийти трохи густіше, ніж те, що готується з яйцями.
  • Столовою ложкою викладайте оладки в розпечене масло і смажте до рум’яності.

Як приготувати оладки з яблуками на кефірі пишні та смачні?

Рецепт з яблуками дуже незвичайний, але одночасно з цим ситний і смачний тому, що має незвичну кислинку свіжого фрукта, яка ідеально поєднується з кефірним тестом. Яблучні оладки ідеально поєднуються з медом, згущеним молоком і варенням.

Вам знадобиться:

  • Кефір – 220-230 мл (можна замінити на кисле молоко або навіть на нежирну сметану).
  • Яйце – 2-3 шт. (залежно від консистенції тесту, воно не повинно бути занадто рідким).
  • Цукор – кілька ст. л. (пробуйте тісто) і сіль
  • Борошно – 250-300 р. (дивіться на консистенцію тіста)
  • Яблуко – 1 шт. (бажано солодке, велике або середнє)
  • Сода – ½ ч. л. (попередньо гашене)

Приготування:

  • Кефір слід збити з яйцем і цукром, додати сіль (щіпка) і погашену соду. Збити до піни.
  • Натріть очищене яблуко на терці (великої або дрібної – не важливо), додайте до кефіру.
  • Поступово всипайте борошно і замішують тісто можна додати трохи рослинного масла, якщо воно густе (це так само допоможе не прилипати оладок).
  • Викладайте тісто столовою ложкою на сковороду і смажте до рум’яності з обох сторін.

Смачні дріжджові оладки на кефірі пишні: рецепт

Рецепт з дріжджами допоможе вашим оладкам бути дуже пишними, як основи для тесту ви можете використовувати будь-молочний або кисломолочний продукт (краще всього кефір). Так само можна додати в тісто яблуко, гарбуз, грушу, банан і будь-який інший м’який плід за бажанням.

ВАЖЛИВО: Після замісу тіста дайте йому трохи постояти при кімнатній температурі – це запорука смачних і пишних оладок.

Вам знадобиться:

  • Кефір – 500-600 мл (чим жирніше кефір, тим краще)
  • Борошно – 350-450 р. (в залежності від щільності тіста)
  • Цукор – кілька ст. л. (по своїм смаковим уподобанням)
  • Дріжджі – живі або сухі (за бажанням). Живих – 50 р., сухих – 2-3 ч. л.
  • Щіпка солі
  • Яйце – 2-3 шт. (дивіться на тісто, воно не повинно бути рідким)

Приготування:

  • Живі дріжджі слід заздалегідь розморозити і залишити при кімнатній температурі. Посипте їх цукром (так вони почнуть бродити). Сухі слід розвести в декількох ст. л. теплого молока (або води) з цукром, залиште будь-які дріжджі на 15-20 хвилин.
  • Кефір бажано підігріти, додати дріжджі і цукор у теплий кефір, перемішайте.
  • Вбийте яйця, збийте масу в піну, додайте сіль і ще цукор.
  • Борошно слід всипати порційно маленькими частинами
  • Замісіть тісто і залиште його на 15-20 хвилин на столі
  • Сковорода повинна бути розпечена, налийте олію і викладайте тісто в нього ложкою. Смажити до рум’яності з кожної сторони на помірному вогні.

Швидкі оладки на кефірі: рецепт

Вам знадобиться:

  • Кефір будь-якої жирності – 1 стакан (220-230 мл)
  • Розпушувач – 1 упаковка
  • Яйце – 1-2 шт. (в залежності від крупності)
  • Варення – 2 ст. л. (будь-без ягід)
  • Мука – 300-400 р. (потрібно дивитися по консистенції тесту, бажано використовувати борошно з висівками або цільнозернове).
  • Ванілін – щіпка

Приготування:

  • Кефір слід збити з яйцями до утворення пінки слабкої
  • Влийте варення, можна додати цукор, сіль і будь-які спеції.
  • Підсипати борошно і замішують тісто, всипте розпушувач
  • Дайте масі постояти хвилин 10 перед смаженням оладиков

Смачні оладки з кабачків на кефірі пишні: рецепт

Оладки, які готуються на основі свіжого кабачка – ситне і дуже смачне блюдо з м’яким смаком і соковитістю овоча. Такі оладки можуть бути повноцінним стравою на обід або вечерю, а так само доповненням до м’яса або риби.

Вам знадобиться:

  • Кабачок або цукіні – 1 шт. (не дуже великий, середнього розміру до 400-500 р.).
  • Яйце – 1-2 шт. (залежно від того, наскільки «рідке» тісто)
  • Сіль і суміш перців за смаком
  • Борошно – 400 р. (кількість борошна особливо не обмежена, так як все залежить від того, скільки соку пустить кабачок).

Приготування:

  • Кабачок слід натерти на дрібній або крупній тертці (за своїм бажанням), чистити його не обов’язково, а от насінну частину, якщо трапляється, то можна видалити.
  • Воду з кабачків зливати не обов’язково, просто додасте більше борошна в рецепт.
  • Вбийте яйце і ретельно перемішайте, додайте спеції.
  • Поступово підсипати борошно невеликими частинами, замішуючи однорідне тісто (не рідкий і не щільне).
  • Смажаться такі оладки у великій кількості олії на помірному вогні за півхвилини на одній стороні (при більшій вогні набагато швидше).
  • Гарячі оладки будуть досить м’якими, але в міру остигання, вони будуть ставати щільніше.
  • Страва ідеально поєднується зі сметаною та різними майонезными соусами.

Смачні оладки з зеленою цибулею на кефірі, як приготувати?

Оладки з цибулею – це не тільки незвично, але і дуже смачно. Дозвольте собі насолодитися соковитим смаком страви зі свіжим ароматом і присмаком зелені.

Вам знадобиться:

  • Кефір жирний (2,5 %) – 1 склянка (200-220 мл).
  • Борошно – 200-250 р. (в залежності від того, наскільки рідке тісто)
  • Яйце – 1-2 шт. (дивіться, щоб тісто не було дуже рідким)
  • Сіль і суміш перців за бажанням (улюблені)
  • Розпушувач для пишноти (можна замінити на соду)
  • Цибуля зелена пучок вагою 20-30 р. (на свій смак)

Приготування:

  • Замісіть досить однорідне тісто, поступово змішуючи спочатку рідкі інгредієнти, а потім додаючи борошно.
  • Цибулю слід дуже дрібно порубати (зелену і білу частину) і всипати вже в готове тісто.
  • Смажать оладки звично в олії до рум’яного кольору, викладаються ложкою.

Оладки на кислому кефірі, прокисшем молоці: рецепт

ЦІКАВО: Якщо у вашому холодильнику знайшовся скислий кисломолочний продукт (молоко або кефір), він так само стане в нагоді для приготування смачних оладок, які вийдуть пишними і красивими.

Вам знадобиться:

  • Кисле молоко або кефір – 300 мл
  • Згущене молоко – 200 мл (можна замінити на декілька ст. л. цукру)
  • Борошно – 350-400 р. (можна використовувати абсолютно будь-яку)
  • Розпушувач – 1 упаковка
  • Яйце – 1-2 шт. (тісто не повинно бути занадто рідким)

Приготування:

  • Кефір слід трохи підігріти і збити з яйцем до невеликої пінки.
  • Влийте згущене молоко і продовжуйте збивати, додайте розпушувач.
  • Поступово всипайте борошно, замішують тісто
  • Викладайте тісто ложкою на розігріту олію, смажте до рум’яності.

Оладки з сиром на кефірі, як приготувати?

ВАЖЛИВО: Удосконалити рецепт оладок можна за допомогою сиру. Так вони вийдуть поживними і щільними.

Вам знадобиться:

  • Кефір (використовуйте будь-якої жирності) – 220-250 мл (можна скислий)
  • Сир – 220-250 р. (так само підійде сирна маса або десерт)
  • Яйце – 1 шт. (якщо тісто рідке, якщо ні – 2 шт.)
  • Цукор – кілька ст. л. (або ж згущене молоко)
  • Борошно – 300-350 р. (в занадто «рідке» тісто підмішайте борошна трохи більше).
  • Розпушувач або соду

Готування:

  • Сир (або будь-яка сирна маса) слід перетерти, якщо ви цього не хочете робити – заздалегідь купіть м’яку сирну масу.
  • Сир перетирається з яйцем, поступово додайте цукор
  • Кефір слід вливати малими порціями, маса повинна бути однорідною.
  • Борошно додається маленькими частинами, можна просіяти

Оладки на кефірі без соди: простий рецепт

Вам знадобиться:

  • Жирний кефір (2,5%) – 300-330 мл.
  • Яйце – 2 жовтки (краще використовувати домашні)
  • Будь-яка мука – 330-350 р. (просіяти обов’язково)
  • Цукор – (за своїм бажанням)

ВАЖЛИВО: Якщо ви підготуєте для рецепта теплий кефір і ретельно зіб’єте яйця – так розпушувач вам не знадобитися, щоб оладки вийшли вдалими.

Приготування:

  • В мікрохвильовці підігрійте кефір
  • В теплий кефір додайте половину частки цукру і збийте його з допомогою міксера.
  • Змішайте жовтки з невеликою кількістю цукру
  • Змішайте теплий кефір з яйцями і маленькими порціями додавайте борошно, замішують масу в тісто.

Оладки на кефірі з бананом: рецепт приготування

ЦІКАВО: Бананові оладки чудово підходять для правильного харчування, вони мають насиченим і солодким смаком плода.

Вам знадобиться:

  • Банан – 1-2 шт. в залежності від розміру плоду, вибирайте солодкий фрукт).
  • Жирний кефір (2,5%) – 200-230 мл.
  • Мед – 2-3 ст. л. (рідкий, розтопити в мікрохвильовці)
  • Борошно цільнозернові (або отрубная) – не менше 200 р. (може знадобитися і більше).
  • Розпушувач – 1 упаковка
  • Яйце – 1 шт. (краще використовувати домашнє)

Приготування:

  • Банан подрібнюється будь-яким способом (блендер, м’ясорубка, вилка)
  • Яйце слід збити окремо, додавши дрібку солі
  • Влийте мед і кефір, змішати до однорідності
  • Маленькими частинами додайте борошно і замішують однорідну масу

Дієтичні оладки на кефірі, як приготувати?

Вам знадобиться:

  • Кефір нежирний – 1 склянка (можна використовувати 1%)
  • Яйце – 1 шт. (два, якщо дрібні)
  • Цукор або мед
  • Борошно отрубная – (потрібно дивитися по структурі тесту)
  • Гашене сода

Приготування:

  • Кефір збивається з яйцем. Додається мед.
  • Додайте соду з лимонною кислотою або оцтом (погасите в окремому посуді).
  • Підсипати борошно, замішуючи однорідне тісто
  • Смажити оладки слід по 20-30 секунд з одного боку.

Оладки на гарячому кефірі, пишні: рецепт

СЕКРЕТ: Гарячий кефір дозволить вашим оладкам бути пишними і м’якими, мати приємну кислинку і вершковий присмак.

Вам знадобиться:

  • Кефір жирний – 1 стакан (1%-2,5%)
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Сіль
  • Сода гашена
  • Цукор або мед (за своїм бажанням)
  • Мука – 300-400 р. (в залежності від густоти тіста)
  • Щіпка кориці

Приготування:

  • Кефір розігрійте в мікрохвильовій печі або на плиті
  • В гарячий кефір слід додати цукор і сіль, корицю
  • Збийте кефір блендером і вбийте яйце, не перестаючи збивати
  • Підмішуючи борошно, замісіть тісто необхідної консистенції.

Оладки на кефірі з сиром, як приготувати?

ЦІКАВО: Рецепт таких оладок чудово підходить для ситного і смачного сніданку. Оладки ідеально поєднуються зі сметаною.

Вам знадобиться:

  • Борошно (будь-яка) – 150-300 р. (потрібно дивитися на консистенцію)
  • Кисломолочний продукт – 250-300 мл (будь)
  • Сіль – щіпка
  • Сир твердий (гауда, російський, сметанний) – 120-150 р. (можна навіть замінити на 2-3 плавлених сирка).
  • Яйце – 1-2 шт. (дивіться на тісто та його густоту)

Приготування:

  • Сир слід обов’язково натерти, зсипте його в мисочку.
  • Ретельно перемішайте з яйцем
  • Додайте кефір і, підсипаючи борошно, замісіть однорідне тісто (не рідкий і не тверде).
  • Сковороду слід добре розжарити і налити на неї масло.
  • Тісто набирається ложкою і відправляється в розпечене масло, смажать оладки на помірному вогні до рум’яного кольору.

Вівсяні оладки на кефірі: корисний рецепт

Вам знадобиться:

  • Вівсяні пластівці – 0,5 склянки (можна використовувати борошно)
  • Кефір будь-якої жирності – 1 стакан (плюс ще 0,5 склянки, якщо тісто щільне).
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно отрубная або вівсяна – дивіться по консистенції
  • Цукор і сіль за смаком

Приготування:

  • Пластівці слід залити гарячим кефіром, накрити кришкою і залишити на півгодини.
  • Після цього додайте в масу яйця і ретельно перемішайте.
  • Якщо маса густа, додайте ще кефіру. Якщо рідка – борошна.
  • Вмішайте в тісто 2-3 ст. рослинного масла.
  • Розжаримо сковороду – оладки накладайте ложкою в масло і смажте до рум’яності.

Оладки на кефірі з капустою: незвичайний рецепт

ВАЖЛИВО: Капуста додасть оладкам незвичайний смак. Таке блюдо ідеально підійде для дієтичного обіду або вечері.

Вам знадобиться:

  • Молода капуста – невеликого розміру
  • Кефір жирний (2,5%) – 250-260 мл.
  • Яйце – 1-2 шт. (в залежності від тесту: водянисте чи ні)
  • Борошно – 360-380 р. (залежно від консистенції тесту)
  • Суміш перців, сіль
  • Свіжа рубана зелень будь – яка

Приготування:

  • Капусту потрібно подрібнити за допомогою шатківниці.
  • Додайте, заздалегідь збите яйце, змішайте з рубаною капустою
  • Влийте кефір
  • Поступово підсипати борошно, замішуючи однорідне тісто для капустяних оладок.
  • Викладайте тісто в розпечене масло і акуратно смажте за 20 секунд з кожної сторони.

Оладки з фаршем на кефірі: рецепт м’ясних оладок

ВАЖЛИВО: М’ясні оладки послужать ситним та смачним вечерь для всіх членів сім’ї. Використовувати можна будь-яке м’ясо, але найкраще підійде курячий або индюшиный фарш.

Вам знадобиться:

  • М’ясний фарш – не більше 250 р. (можна менше, але не більше)
  • Борошно – кількість повинна залежати від щільності готового тіста (на око).
  • Яйце – 1 шт (можна виключити або замінити на 1 ст. л. крохмалю)
  • Цибулина – 1 шт. (не велика)
  • Кефір жирний (2,5%) – 180-200 мл (при бажанні замінюється будь-яким іншим жирним кисломолочним продуктом).

Приготування:

  • У мисочці слід змішати фарш зі спеціями і яйцем
  • Додайте кефір і розпушувач, додати дрібно рубаний лук.
  • Всипте борошно, замішуючи тісто потрібної консистенції.
  • Викладайте тісто ложкою в масло і смажте до приємного карамельного кольору з двох сторін.

Оладки на кефірі тонкі: як приготувати?

Тонкі оладки виглядають дуже естетично, їх можна вдало викласти стовпчиком, зробивши прошарок з слайсів свіжих фруктів.

Вам знадобиться:

  • Кефір будь-якої жирності (за своїм бажанням) – 340-350 мл.
  • Борошно цільнозернові або звичайна – 300 р. (якщо із знежиреним кефіром тісто вийшло рідким, всипте більшу кількість борошна).
  • Яйце – 1-2 шт. (так само слід звертати увагу на щільність тіста, дуже рідкі оладики буде складно перевернути для смаження на інший бік).
  • Цукор і сіль (або інші добавки за смаком)

Приготування:

  • Яйце, з допомогою звичайного віночка або міксера, збивається в піну
  • Тонкою цівкою влийте кефір, не перестаючи заважати
  • При бажанні можна додати будь-які спеції
  • Слід просіяти борошно і маленькими порціями додавати в масу.

ВАЖЛИВО: На сковороду таке тісто прийнято наливати спеціальним маленьким ополоником, так само можна скористатися ложкою – оладки будуть невеликого розміру.

Оладки на кефірі з гречаного борошна: корисний рецепт

ВАЖЛИВО: Гречана мука допоможе приготувати оладки для тих, хто правильно харчується і дотримується дієти.

Вам знадобиться:

  • Кефір (0,5% жирності) – 240-250 мл
  • Вода – 100 мл (можна замінити сироваткою або знежиреним молоком).
  • Борошно гречана – 210-220 р. (дивіться на щільність тіста, щоб воно було не дуже рідким).
  • Борошно цільнозернові – 50-100 р. (можна замінити на вівсяну або кукурудзяну).
  • Яйце – 1-2 шт. (можна виключити з рецепту при бажанні)
  • Розпушувач
  • Мед – 1-2 ст. л. рідкого

Приготування:

  • Яйце протягом 5 хвилин збивається з додаванням цукру
  • Після цього пишну яєчну масу слід змішати з кефіром і ще раз збити.
  • Влийте воду, додайте будь-які спеції і бажаний розпушувач.
  • Гречану муку слід всипати маленькими «порціями» і дуже ретельно перемішувати, щоб маса була однорідною.

Шоколадні оладки на кефірі: простий рецепт

Вам знадобиться:

  • Кефір жирний (2,5%) – 200-220 мл.
  • Какао – кілька ст. л. (на око, за своїм уподобанням)
  • Борошно – 220-240 р. (тісто не повинно бути надто щільним)
  • Яйце – 1 шт. (воно не обов’язково, але бажано)
  • Розпушувач для випічки
  • Цукор або згущене молоко – кілька ст. л., за своїм уподобанням.

Приготування:

  • Кефір слід збити, зробити це можна в блендері або міксером.
  • Додайте кефір всі рідкі інгредієнти, перемішайте і вилийте в миску.
  • Перемішуючи масу віночком, додайте какао і тільки потім борошно.
  • Тесту краще дати постояти перед смаженням оладок

Оладки з манки на кефірі: простий рецепт

Вам знадобиться:

  • Манка — 330-350 р. крупи
  • Кефір (жирністю 1%) — 250-280 мл (при бажанні він легко замінюється будь-яким іншим кисломолочним продуктом).
  • Цукор – кілька ст. л (солодкість можна виключити або замінити на мед).
  • Сік лимона – 1-2 ст. л. (лимонна кислота, як варіант)
  • Ваніль

Приготування:

  • В мікрохвильовці, протягом однієї хвилини розігрійте кефір.
  • У підігрітому кефірі з допомогою міксера або віночка слід розчинити цукор (мед) і інші добавки за смаком.
  • Всипте манку. Вона повинна бути в кефірі 20-30 хвилин. Цей час їй необхідно для розбухання.
  • Після ще раз все перемішайте. Якщо маса не стала густішою – нехай ще постоїть. Смажити звичним способом.

Відео: «Оладки за 5 хвилин»

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Як омолодити руки жінки після 50 років: догляд за руками в домашніх умовах, опис процедур, рекомендації фахівця, відгуки

В будь-якому віці хочеться виглядати молодо. Вік жінки часто видають руки, саме тому важливо за ними доглядати. Омолодження ручок лише з допомогою спеціальних кремів не може надати необхідного ефекту. Отже, […]
10647 1024x640 - Смачні пишні оладки на кефірі або кислому молоці з яблуками, без яєць, з кабачками, сиром, швидкі: кращі рецепти. Як приготувати оладки на кефірі дріжджові, з зеленою цибулею, сиром, бананом, капустяні, дієтичні?