Скільки желатину додавати в холодець: пропорції. Як замочити і розводити харчової желатин для холодцю звичайний і швидкорозчинний і коли класти в холодець: інструкція по застосуванню

Дізнайтеся, чи потрібно додавати желатин в холодець з курки, м’яса і риби, в якій кількості, коли.

Найбільш часто використовуються в кулінарії желюючою речовиною є желатин. Слід розібратися, в які страви його додавати і як правильно використовувати.

Додають в холодець желатин?

Холодець (по-іншому, холодець, холодець) відноситься до числа святкових страв, тому для господині дуже важливо, щоб він добре застиг і виглядав красиво на столі. Адже гарна подача страв завжди була і буде обов’язковим на святковому столі.

У процесі приготування холодцю, навіть при дотриманні всіх правил і рецептури, можливий варіант, що страва не застигне, власних желирующих властивостей інгредієнтів не вистачить, і цього побоюються всі господині. Щоб все вийшло, напевно, за бажанням, в холодець додають желатин.

ВАЖЛИВО: Желатин – це оброблений тепловим та хімічним чином колаген, отриманий їх сполучної тканини, сухожиль, кісток і шкур тварин, кісток риб. Желатин виглядає як в’язка маса, безбарвна або з жовтим відтінком. У продажу найчастіше желатин пропонується у вигляді гранул або пластин.

Скільки желатину додавати в холодець з курки, м’яса, риби: пропорції

Куряче заливне

Холодець з курятини готується швидше, ніж це ж блюдо з інших сортів м’яса, також він ніжніший за смаком. В якості основного інгредієнта для страви краще всього використовувати м’ясо півня, особливо, домашнього, тоді він точно застигне. Однак, якщо це курка або бройлер, то, швидше за все, доведеться додати желатин.

Пропорції виглядають наступним чином:

  • курка вагою 1,3 – 1, 5 кг
  • желатин – 2 столові ложки, це приблизно 10 г

Холодець з риби

Скоріше, це не холодець, а холодець. Його найчастіше готують з:

  • риби
  • овочів
  • фаршированих рибних і м’ясних продуктів

Продукти нарізують тонкими шматками, як їстівного прикраси використовують:

  • яйця
  • часточки лимона
  • помідори

Бульйон або відвар, отриманий при варінні риби і/ або овочів, призначених для заливки, йде на приготування желе.

Кількість желатину, необхідне, щоб покласти в бульйон або відвар, залежить від фортеці бульйону або відвару.

Середні пропорції виглядають наступним чином: 1 -2 г желатину на 1 склянку.

ВАЖЛИВО: Желатин замочіть в холодній воді у співвідношенні 1:5.

Холодець з м’яса

Якщо варити холодей з желатином з м’яса, то звичайна пропорція – 25 — 30 г желатину на 1 л рідини.

Скільки потрібно желатину на 5 літрів холодцю з курки, м’яса, риби?

Традиційно-оптимальне співвідношення желатину і об’єму рідини становить 1: 10, тобто на 1 частину желатину на 10 частин води.

Для отримання пружного холодцю, який можна різати ножем, рекомендують брати 40 – 50 г желатину на 1 літр води. Відповідно, на 5 л рідини знадобиться 40 г · 5 = 200 р.

Як замочити і розводити харчової желатин для холодцю звичайний і швидкорозчинний у воді, бульйоні: інструкція по застосуванню

Зазвичай на упаковці желатину написано, те, як його слід розчинити. Можливо, інструкція написана дрібним шрифтом, і її варто повторити. Отже, 2 столові ложки швидкорозчинного желатину потрібно розчинити в 1 склянці охололого бульйону і ретельно розмішати. Якщо перемішаний желатин не відразу розчинився, його залишають на деякий час, тоді він розчиниться краще. Після цього вже розведений желюючий продукт вливають у весь бульйон і знову ретельно розмішують, потім доводять складу до кипіння.

Якщо розводити харчової желатин у воді, то варто поступити так:

  1. Розвести желатин у воді при співвідношенні 1(желатин): 10 (вода), залишити розчинятися на 40 – 50 хвилин або ж на 25 -30 хвилин, якщо желатин швидкорозчинний.
  2. Наприкінці цього терміну желатин добре розмішують, так, щоб не залишилося нерозчинених гранул і крихт. Якщо вони ще є, то хай розчин постоїть ще кілька хвилин після перемішування.
  3. Далі проводиться проціджування і введення розчиненого желюючий продукту в бульйон.

Коли додавати желатин в холодець?

Желатин в холодець додають наприкінці варіння, повільно гарячий, готовий закипіти бульйон. М’ясо попередньо потрібно дістати шумівкою. Вводять набухлий желатин потрібно постійно перемішувати в бульйоні, почекати, щоб бульйон дійшов до кипіння, але не закипів. Після цього каструлю знімають з плити або вимкнути пальник з газом.

Як правильно додати, ввести желатин в холодець?

Розчинений желатин вводиться в гарячий, майже готовий закипіти бульйон.

Довести бульйон з желюючою розчином до кипіння.

Залити бульйон з желатином в судочки або тарілки, в яких вже розкладено м’ясо.

Скільки часу повинен застигати холодець з желатином?

Холодець з желатином застигає набагато швидше, ніж без нього. Замість 7 – 8 годин холодець з желатином застигне в холодильнику приблизно за 4 години.

ВІДЕО: Як розвести желатин для холодцю?

<

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

Як зв’язати красиві следка гачком жіночі, чоловічі і дитячі: схеми з описом, покрокова інструкція для початківців. Як зв’язати следка гачком прості, без шва, з візерунком, високою п’ятою, з квадратів, шестикутників, ажурні, стовпчиками з накидом, з повстяною підошвою, теплі, кеди, стилем Печворк, туніським гачком?

У даній статті ми розглянемо як в домашніх умовах створити чудові затишні следка, зв’язані гачком. Следка – це майже тапочки або короткі шкарпетки. Капронові следка, як правило, ми носимо з […]
10647 1024x640 - Скільки желатину додавати в холодець: пропорції. Як замочити і розводити харчової желатин для холодцю звичайний і швидкорозчинний і коли класти в холодець: інструкція по застосуванню