До масляної готові: 5 рецептів млинців і оладок від Джеймі Олівера

k maslenice gotovy 5 receptov blinov i olad ev ot dzheymi olivera 1 - До масляної готові: 5 рецептів млинців і оладок від Джеймі Олівера

Тиждень масниці в самому розпалі. А відзначають це свято британці? Певно, що ні. Але у Джеймі Олівера знайдеться безліч корисних, смачних, швидких і ситних рецептів млинців і оладок.

Гречані млинці

з карамелізованими грушами і яблуками

Час приготування: 20 хвилин

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 275 мл сидру
  • 250 г гречаної муки

Для карамелізованих фруктів

  • 150 мл сидру
  • 1 яблуко, очищене, нарізане великими шматками
  • 4 груші, очищені, нарізані великими шматками
  • трохи кальвадосу
  • 90 р цукру
  • 1 стручок ванілі
  • 1 лимон, цедра
  • 1 апельсин, цедра

Для приготування фруктів, помістіть всі інгредієнти у велику каструлю на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і кип’ятіть на повільному вогні. У той же час для млинців збийте яйця в мисці, потім додайте масло, сидр, 250 мл води і дрібку солі. Повільно просійте борошно, доки не вийде рідке тісто. Охолодіть протягом 30 хвилин. Розтопити шматочок олії на сковорідці і обсмажте млинець на середньому вогні. Готуйте до золотистої скоринки з обох сторін, а потім поставте в теплу духовку, щоб не охолонули до подачі на стіл. Подавати з карамелізованими фруктами і вершками.

Час приготування: 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 125 г борошна
  • 250 мл молока
  • вершкове масло

Збийте яйця, борошно, молоко і 1 щіпку морської солі до отримання однорідної маси. Відставте в сторону на 15 хвилин. Розігрійте сковороду, розтопити на ній шматочок масла (можна використовувати як вершкове, так і оливкова чи будь-яке інше масло для смаження). Виливайте на сковороду трохи тіста і обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін. Джеймі Олівер радить змішувати звичайне борошно з борошном грубого помелу, що надає млинців особливий смак і текстуру.

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка лляного насіння
  • 1 столова ложка кокосового масла
  • 250 мл несолодкого органічного соєвого або мигдального молока
  • 1 чайна ложка яблучного оцту
  • 125 г борошна грубого помелу
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка порошку для випічки (розпушувача)
  • ¼ Чайної ложки соди
  • 1 щіпка морської солі
  • 50 г чорниці
  • рослинна олія
  • органічний соєвий йогурт

Збийте разом лляне насіння і 2,5 столових ложки холодної води, а потім відставте в сторону, щоб загусла суміш. У той же час, розтопіть кокосове масло в невеликій каструлі на середньому вогні і залиште остигати. Змішайте сою або мигдальне молоко і яблучний оцет. Додайте розтоплене кокосове масло, а потім збийте з лляної сумішшю. Змішайте борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль, а потім зробіть колодязь у середині. Поступово вливайте суміш, безперервно помішуючи. Не переживайте, якщо залишаться грудочки. Розігрійте сковороду, змастіть рослинною або оливковою олією і вливайте по трохи тіста. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Подавати з чорницею і йогуртом.

Час приготування: 15 хвилин

Інгредієнти:

Для оладок:

  • 100 г вівса
  • 2 великих яйця
  • 100 г кисломолочного сиру
  • 1 банан
  • 1 щіпка розпушувача
  • мигдальне молоко
  • арахісове масло

Для начинки:

  • 4 столові ложки мигдалевого масла
  • 2 чайні ложки меду
  • 4 столові ложки знежиреного йогурту
  • 4 свіжого інжиру
  • 1 груша
  • 1 яблуко
  • 1 жменю насіння граната

Змішайте всі інгредієнти для млинців (крім масла) в блендері до отримання однорідної маси, додаючи додатково мигдальне молоко, якщо суміш виходить занадто щільною. Смажте млинці по аналогії з попередніми рецептами. Підготуйте всі інгредієнти для начинки в невеликих чашах. На великій тертці натріть грушу і яблуко, а потім змішайте з гранатом.

Гарбузові оладки

Час приготування: 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г обсмаженого гарбуза
  • 1 свіжий червоний перець чилі
  • 2 гілочки свіжого розмарину
  • 30 р сиру пармезан
  • 1 яйце
  • 280 мл знежиреного молока
  • 150 г борошна
  • 1 цілий мускатний горіх
  • оливкова олія

Зніміть шкірку з гарбуза, видаліть насіння і дрібно наріжте. Наріжте також перець чилі, листя розмарину і пармезан. У великій мисці, розімніть гарбуз виделкою, а потім додайте яйце, молоко і борошно. Туди ж іде перець чилі, розмарин, пармезан і мускатний горіх. Розтопіть трохи олії в сковороді і смажте млинці по аналогії з попередніми.

Джерело: jamieoliver.com

Читайте також: Готуємо на швидкість: 5 здорових страв від Джеймі Олівера

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code

Next Post

10 кращих міст для студентів

Компанія QS Best Student Cities представила рейтинг міст з найбільш доступним освітою в 2015 році. При складанні цього списку приймалися до уваги чотири головних критерії: — рівень студентського життя; — […]
10 luchshih gorodov dlya studentov 1 - До масляної готові: 5 рецептів млинців і оладок від Джеймі Олівера